23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePaul McCartney, pentru prima dată în 36 de ani pe primul loc...

Paul McCartney, pentru prima dată în 36 de ani pe primul loc în Billboard 200

Albumul a fost vândut în 153.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 13 septembrie, potrivit cifrelor Nielsen Music.

Acesta este al optulea material de studio al lui McCartney care ajunge pe primul loc în topul american al albumelor. Cel mai recent, a condus clasamentul timp de trei săptămâni consecutiv cu „Tug of War” (iunie 1982). 

Împreună cu The Beatles, el a ocupat această poziţie cu 19 albume. Cea mai mare colecţie a grupului a petrecut opt săptămâni neconsecutive pe primul loc, între decembrie 2000 şi februarie 2001.

În schimb, „Egypt Station” este primul debut în fruntea clasamentului pentru McCartney şi a generat cea mai bună săptămână din punct de vedere al vânzărilor unui disc al său în ultimul deceniu.

Primul single extras de pe acest album este „Come On to Me”, care a ajuns şi în top 10 al topului Adult Alternative Songs, şi este prima lui piesă din ultimii 20 de ani care reuşeşte această performanţă.

„Kamikaze” al lui Eminem a coborât un loc, în a doua săptămână de la lansare, cu 136.000 de unităţi vândute.

Cântăreaţa Lauren Daigle a debutat pe locul al treilea în Billboard 200, cu „Look Up Child”, vândut în 115.000 de unităţi.

Rapperul Russ a debutat pe poziţia a patra, cu „Zoo”, care a fost vândut în 79.000 de unităţi şi este al doilea album al artistului care ajunge în top 10, după „There’s Really a Wolf” (mai, 2017).

„Scorpion” al lui Drake a coborât două locuri, până pe cinci, în a 11-a săptămână de la debut, cu 71.000 de unităţi vândute.

Albumul „Swimming” al lui Mac Miller a revenit în top 10 pe locul al şaselea, în urcare 65 de poziţii, după moartea rapperului (7 septembrie), cu 67.000 de unităţi vândute.

„Astroworld” al lui Travis Scott a coborât cinci locuri, cu 66.000 de unităţi vândute, iar „beerbongs & bentleys” al lui Post Malone, două, până pe opt, cu 48.000 de unităţi vândute.

Duo-ul rap $uicideboy$ a debutat pe locul al nouălea cu „I Want to Die in New Orleans”, care a fost vândut în 46.000 de unităţi, fiind primul care ajunge în topul Billboard.

Pe locul al zecelea în top s-a clasat „Sweetener” al Arianei Grande, în coborâre cinci poziţii, cu 44.000 de unităţi vândute.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă