14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestylePătuțurile de la Nichiduta împacă nevoia mamelor de a fi alături de...

Pătuțurile de la Nichiduta împacă nevoia mamelor de a fi alături de bebeluș

Studiile spun că un nou născut ar trebui să doarmă alături de mama sa, ba chiar până la vârstă de 3 ani. Copilul are nevoie nu numai de afecțiune maternă, ci de căldura ei, la propriu. Se liniștește la sânul ei, adoarme cu capul pe pieptul ei, îi simte ritmul inimii și rezonează cu mama sa în cel mai plăcut și intens mod. Legătura aceasta are însă influențe și în ritmul vieții și în ritmul cotidian. Spre exemplu cum se împarte mama între nevoia de a dormi alături de copil și în egală măsură în a păstra distanțe optime între cei doi și o oarecare independență timpurie?

Co-sleeping

Un concept modern în ceea ce privește somnul celui mic, de mare ajutor celor mari, se  referă la ideea de co-sleeping. Astfel, unde alegem sa doarma bebele împacă pe toată lumea: părinții pot dormi la fel ca și înainte, având alături practic o extensie a patului, un loc special pentru bebeluș. Fiecare cu spațiul lui.

Alegerea pătuţului pentru a pune în aplicare o astfel de idee trebuie să aibă în vedere anumite caracteristici. Din fericire, pentru doritorii magazinul online nichiduta.ro dispune de acele pătuțuri utile, practice și necesare.

Pătuțul din lemn, o idee reinventată

În trecut, cum nu erau prea multe opțiuni pentru părinți, pătuţurile copiilor se realizau din lemn și avea mai toate același tipar și aspect. Acum, există diversitate din toate punctele de vedere, însă se păstrează și interesul pentru material, adică lemnul.

Trainic, sigur pentru sănătatea și siguranța copilului, cu aspect natural sau putând fi vopsit în fel și chip, lemnul este un preferat al producătorilor de pătuțuri. Într-un mod reinventat să spunem, pătuţurile din lemn cu laterală detașabilă vor permite co-sleeping; patuturile sunt facute din lemn romanesc și pot fi de asemenea acel stilul clasic, independent de patul părinților.

Pentru o astfel de alegere trebuie avut în vedere înălțimea pătuţului și a nu se uita că în acest calcul se include și salteaua, cu grosimea aferentă.

Alte opțiuni de mare folos

Pentru cei care merg pe principiul necesității de a crea independență totală copilului față de mama sa, pătuțul poate fi ușor îmbunătățit, astfel ca la nevoie să liniștească mai repede stările de plâns. Nichiduta.ro propune pătuțuri cu sistem de legănare la bază, în loc de clasicul suport de picioare.

Nici cele transformabile nu sunt de omis. Acestea permit folosirea aceleiași structuri, drept pat adaptat la fiecare categorie de vârstă: dacă la început este pătuț din lemn cu spațiu de depozitare, ulterior devine pat clasic, din care copilul se dă jos singur. Avantajul acestora este că investiția în pat nu se repetă pe măsură ce crește copilul și în plus cel mic se va obișnui mai ușor cu tranziția.

Nichiduta.ro își completează gama de opțiuni privind pătuțul din lemn cu cele pliabile, țarcuri de joacă și multe alte produse, utile la diverse etape de dezvoltare și grupe de vârstă.

 

 

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă