Foto: Arhivă

Patronii cer redeschiderea urgentă a restaurantelor, în interior

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) solicită redeschiderea imediată a restaurantelor în spațiile din interior.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

04.01.2021 - 12:23

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis, luni, un comunicat în care solicită redeschiderea imediată a restaurantelor în spațiile din interior.

Un mesaj în acest sens a fost trimis premierului Florin Cîțu, ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

"Având în vedere pierderile înregistrate de acest sector şi riscul de faliment ce ameninţă mai bine de jumătate dintre operatorii din domeniu, solicităm în regim de urgenţă următoarele măsuri: 1. Redeschiderea urgentă a restaurantelor la interior, cu implementarea măsurilor de siguranţă sanitară. 2. Scoaterea restaurantelor de sub incidenţa procentului de 3/1000 de pe lista activităţilor cu risc de răspândire a COVID-19 şi, astfel, permiterea funcţionării fără sincope, cu un set de măsuri agreate în prealabil cu reprezentanţii industriei şi respectate de toţi operatorii", solicită organizația HORA.

Comentarii