Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patagonia Expedition Race, o nouă misiune a echipei Climbing The World

Doi dintre membrii echipei Atlantic 4 – temerarii care au traversat oceanul într-o barcă cu vâsle, în 38 de zile, la începutul acestui an – au acceptat o nouă provocare, cu scopul de a strânge fonduri pentru noul spital care se construiește la Adunații Copăceni.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2018 - 14:54

De această dată, Vasile Oșean și Ionuț Olteanu vor face echipă cu Monica Mânicuță și Alex Diaconu pentru a participa la Patagonian Expedition Race, cea mai dură cursă de anduranță pe uscat. Concurenții vor traversa câmpii, munți, ghețari, păduri indigene, mlaștini, râuri, lacuri și canale, ghidându-se doar cu o busolă.


Ajunsă la cea de-a 13-a ediție, cursa urmează un format de expediție, în care echipele, formate din patru concurenți (între care se află, obligatoriu, o femeie), trebuie să interpreteze o hartă a cursei.

Harta este prezentată cu doar 24 de ore înainte de concurs, iar cu ajutorul ei, concurenții vor găsi un traseu care să-i ghideze în mod autonom între activități – caiac, trekking, mountain back și altele, pentru a ajunge la linia de sosire în limita maximă de zece zile. Factorii-cheie pentru finalizarea cursei sunt strategia, munca în echipă și abilitățile de navigare.

Cei patru concurenți români au început deja antrenamentele pentru cursa care va debuta pe 18 noiembrie a.c. Unul din sponsorii principali ai Patagonian Expedition Race este Aqua Carpatica, care a fost partener și la cursa Atlantic Challenge.

Pe lângă Vasile Oșean și Ionuț Olteanu, la Atlantic Challenge, cea mai dură cursă de canotaj din lume, au participat Marius Alexe și Andrei Roșu.

Comentarii

loading...