20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestylePatagonia Expedition Race, o nouă misiune a echipei Climbing The World

Patagonia Expedition Race, o nouă misiune a echipei Climbing The World

De această dată, Vasile Oșean și Ionuț Olteanu vor face echipă cu Monica Mânicuță și Alex Diaconu pentru a participa la Patagonian Expedition Race, cea mai dură cursă de anduranță pe uscat. Concurenții vor traversa câmpii, munți, ghețari, păduri indigene, mlaștini, râuri, lacuri și canale, ghidându-se doar cu o busolă.

Ajunsă la cea de-a 13-a ediție, cursa urmează un format de expediție, în care echipele, formate din patru concurenți (între care se află, obligatoriu, o femeie), trebuie să interpreteze o hartă a cursei.

Harta este prezentată cu doar 24 de ore înainte de concurs, iar cu ajutorul ei, concurenții vor găsi un traseu care să-i ghideze în mod autonom între activități – caiac, trekking, mountain back și altele, pentru a ajunge la linia de sosire în limita maximă de zece zile. Factorii-cheie pentru finalizarea cursei sunt strategia, munca în echipă și abilitățile de navigare.

Cei patru concurenți români au început deja antrenamentele pentru cursa care va debuta pe 18 noiembrie a.c. Unul din sponsorii principali ai Patagonian Expedition Race este Aqua Carpatica, care a fost partener și la cursa Atlantic Challenge.

Pe lângă Vasile Oșean și Ionuț Olteanu, la Atlantic Challenge, cea mai dură cursă de canotaj din lume, au participat Marius Alexe și Andrei Roșu.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă