4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestylePapa Francisc a primit un scuter personalizat

Papa Francisc a primit un scuter personalizat

Acel scuter alb, ce i-a fost oferit suveranului pontif vineri la Roma, este gravat cu stema Vaticanului şi are numărul de înmatriculare BF 362918 – alcătuit din iniţiala numelui de familie al papei (Bergoglio), iniţiala numelui său papal (Francisc), varianta prescurtată a anului naşterii sale (1936) şi data la care acest model Vespa i-a fost oferit (2 septembrie 2018).

Suveranul pontif a primit cadou şi o cască albă.

Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, nu intenţionează să conducă scuterul Vespa, care este un model original, 50R, fabricat în 1971.

Cardinalul papal Konrad Krajewski a făcut însă un test cu scuterul Vespa în cursul zilei de duminică şi a spus că papa intenţionează să îl scoată la vânzare în cadrul unei licitaţii de caritate.

Membrii fan clubului Vespa nel Tempo Club – filială a Vespa Club of Italy -, care i-au făcut papei acest cadou, au participat în aceste zile la cea de-a doua convenţie internaţională dedicată scuterelor Vespa, organizată în capitala Italiei şi care se încheie duminică.

Aproximativ 600 de conducători de scutere Vespa şi-au parcat apoi vehiculele în interiorul zidurilor Vaticanului, pentru a asista la slujba oficiată duminică la prânz de papa Francisc, au precizat reprezentanţii Sfântului Scaun.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă