11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePalete de machiaj - o magie de culori

Palete de machiaj – o magie de culori

Paletele de machiaj sunt compacte, versatile și multifuncționale. Există o varietate imensă de nuanțe și texturi, predestinate pentru ochi, buze, sprâncene sau contouring.

Fiind un produs cu adevărat multifuncțional, include, bineînțeles, nuanțe care favorizează asortarea. Adesea, fardurile sunt combinate în mod individual, pentru machiaj de zi sau de seară.

Există mai multe tipuri de palete de machiaj:

●       Paletă farduri de ochi – produsul de bază pentru crearea machiajului ochilor. De regulă, conține farduri mate și sidefate, cremoase sau pudrate. Alegeți texturi catifelate și inofensive. Fardurile cremoase sunt cele mai persistente și destul de pigmentate, motiv pentru care reprezintă o alegere ideală pentru femeile care au pielea uscată.

 

·         Ochi căprui și negri – culorile rafinate, maro calde, nuanțe ale pietrelor prețioase (rubin, ametist)

·         Ochi verzi – nuanțele de muștar, ciocolată și tonurile calde de piersică

·         Culoarea ochilor albaștri este evidențiată de fardurile violet și liliac.

Aceste nuanțe sunt potrivite atât pentru un machiaj discret pe timp de zi, cât și pentru unul luminos de seară. Dacă doriți să subliniați profunzimea privirii, utilizați nuanțe de auriu sau bronz.

Specialiștii recomandă alegerea unor palete cu mai puține culori, dar de o calitate mai înaltă. De exemplu, alegeți o paletă de lux cu 5 nuanțe de bază, cu o pigmentare excelentă. Fiind ușor de amestecat și combinat, puteți obține culori noi pentru orice tip de machiaj. Nu optați pentru palete cu zeci de culori – este puțin probabil să le folosiți pe toate.

●       Paleta pentru conturarea buzelor asigură îngrijirea completă, începând cu baza, fardurile pentru contur și rujurile, care uniformizează culoarea. Există nuanțe strălucitoare, care oferă volum vizual, și matifiante, care sunt clasice și au o durabilitate mai mare. Culorile pot fi combinate pentru obținerea unor noi nuanțe. În majoritatea cazurilor, peria convenabilă pentru aplicarea rujului este inclusă în paletă.

Dacă alegeți o paletă pentru uz zilnic, optați pentru nuanțe subtile și o textură confortabilă. Funcționalitatea acestui produs constă în faptul că deși ocupă puțin spațiu, include mai multe nuanțe. Folosiți tonuri mai strălucitoare și aprinse pentru machiajul de seară. În caz de necesitate, puteți utiliza acest produs pe post de fard de obraz sau umbre pentru ochi.

 

●       Paletă farduri de obraz – Alegerea unui fard potrivit pentru nuanța tenului este destul de dificilă. Punctul forte al paletelor de acest tip constă în culorile diferite, care pot fi amestecate divers, în scopul obținerii nuanței perfecte. Textura este foarte delicată, astfel încât produsele sunt ușor și uniform distribuite pe piele. Aplicați roșu sau roz pe mărul obrazului, și puțin fard cafeniu pentru accentuarea sculelor.

 

●       Paleta contouring este un produs nou, care include corector pentru zona de sub ochi, și anume un fard mai închis pentru accentuarea sprâncenelor și un iluminator cu particule strălucitoare. Fața capătă un aspect proaspăt, care se menține întreaga zi. De regulă, textura este cremoasă și densă, fiind ușor distribuită și tapotată pe suprafața pielii.

 

●       Paleta iluminatoare este elementul de finish al întregului machiaj. Puțin fard sidefat pe vârful nasului, partea superioară a pomeților, zona de sub arcadă și bărbie vor crea aspectul ideal al oricărui machiaj.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă