10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleOscarurile televiziunii americane au avut cele mai mici audiențe din istorie

Oscarurile televiziunii americane au avut cele mai mici audiențe din istorie

Cea de-a 70-a ediţie a premiilor Primetime Emmy, care a durat trei ore şi a fost prezentată de vedetele emisiunii “Saturday Night Live” Colin Jost şi Michael Che, a oferit mai multe surprize, de la o cerere în căsătorie la glume politice şi câştigători neaşteptaţi.

Evenimentul, transmis de postul NBC, a fost, însă, urmărit, în medie, de 10,2 milioane de telespectatori, cu 11% mai puţini decât anul trecut (11,4 milioane de telespectatori), potrivit cifrelor furnizate de compania Nielsen.

NBC a transmis, însă, că şi galele Oscar şi Grammy de anul acesta au avut audienţe în scădere.

Galele Emmy au cunoscut o scădere a audienţelor în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi fani orientându-se spre social media pentru a afla câştigătorii şi pentru a urmări momentele cheie în perioadele lor de relaxare.

Nici cuplul de prezentatori de anul acesta nu a reuşit să câştige atenţia fanilor. Publicaţia specializată Variety a fost de părere că aceştia “nu au reuşit să ridice nivelul de energie din încăpere sau să pretindă că aceasta le-ar aparţine”, iar The Hollywood Reporter a scris că gala a fost un “episod balonat al emisiunii «Saturday Night Live»” şi i-a criticat pe Jost şi Che pentru “un monolog banal”, fiind de părere că actorii “nu s-au potrivit evenimentului”.

Marii câştigători ai galei de anul acesta au fost fantezia epică HBO “Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, care a primit trofeul pentru cel mai bun serial dramă, şi producţia Amazon “The Marvelous Mrs Maisel”, desemnată cel mai bun serial de comedie.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de “premiile Emmy”, până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul “primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX.

Cele mai citite

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă