13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleOrașe mai curate și mai sănătoase prin colectare selectivă

Orașe mai curate și mai sănătoase prin colectare selectivă

Colectarea selectivă este un concept care a reușit să ne facă să aruncăm gunoiul în mod responsabil și corect. Astfel, materialele plastice sau sticla nu se mai amestecă cu hârtia sau cu resturile de mâncare. Acest concept este implementat în multe orașe de la noi din țară și chiar și in zonele rurale, unde nivelul de poluare a scăzut destul de mult, o dată cu introducerea acestuia. Reciclarea gunoaielor a devenit o sarcină mult mai simplă o dată cu introducerea colectării selective în coșuri speciale. Acest lucru a redus astfel și producerea de substanțe nocive sau răspândirea acestora pe anumite suprafețe.

Coșurile de gunoi au început să fie folosite cu mulți ani în urmă, încă de la formarea marilor orașe, când gunoiul excesiv a început să devină o problema, mai ales din cauza gândacilor și a rozătoarelor, dar și a mirosului neplăcut, ducând foarte ușor la apariția de boli. Coșurile erau folosite în special în spațiile publice, în timp ce în fața imobilelor de locuit au fost introduse pubelele, care se bucură de aceeași popularitate și astăzi.

Coșurile de gunoi pentru reciclare pot fi atât de interior cât și de exterior, de la modele de mici dimensiuni, simple, pentru acasă, până la modele pentru spații comerciale, industriale, insitituții, clădiri de birouri și alte clădiri de mari dimesniuni și cu trafic intens. Reciclarea pentru astfel de spații se realizează cel mai ușor folosind coșuri de gunoi pentru colectare selectivă, realizate din plactic superior sau inox. Acestea au un aspect modern și bine definit și de regulă, au 3 compartimente diferite: hârtie, plastic și sticlă, dar pot fi diversificate, ca de exemplu, compartiment pentru țigări, deșeuri menajere sau compartimente pentru alte materiale în funcție de locul în care sunt utilizate.

Coșurile de gunoi sunt de mai multe tipuri, în funcție de locul de întrebuințare, de la cele simple, fără capac, la cele cu pedală și chiar și modele mai moderne, precum cele cu senzori pentru deschiderea capacului.

Clasicele și binecunoscutele pubele, pe care le găsim în spatele fiecărui bloc, în curțile anumitor firme, companii și chiar și în fața anumitor locuințe reprezintă soluții eficiente pentru depozitarea gunoiului. Produsele sunt realizate dupa standarde europene, oferind calitate și eficienta, lucruri foarte importante și în această industrie.

Pentru interior, cât și pentru exterior, sunt foarte comune și important de utilizat coșurile de gunoi cu scrumieră. Acestea sunt realizate de regulă din inox dar și din alte materiale metalice rezistente la căldură. Mai mult decât atât, coșurile de gunoi cu auto stingere sunt de asemenea foarte eficiente și funcționează printr-un mecanism care stinge automat focul care poate apărea în cos.

Indiferent de modul de utilizare al coșurilor de gunoi, atât pentru interior, cât și pentru exterior, scopul final este același, de a ne ajuta să menținem mediul înconjurător cât mai curat și bine organizat. În prezent, procesul de colectare a gunoiului este mult mai modern și mai sigur și reprezintă un prim pas către îngijirea mediului în care trăim.

 

Cele mai citite

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă