Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olivia Steer - premiul pentru "rol activ în societate". Rețelele sociale au explodat

Olivia Steer, a primit, miercuri seară, la un eveniment dedicat sănătăţii, premiul pentru "rolul său activ în societate", ceea ce a stârnit controverse pe reţelele sociale, vedeta fiind cunoscută pentru lupta ei împotriva vaccinării. Unul dintre sponsori, nemulţumit de premiere.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2018 - 17:01

Olivia Steer, fostă prezentatoare de televiziune, cunoscută pentru campaniile sale împotriva vaccinării, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate", miercuri seară, în cadrul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, organizată de Asociaţia pentru o Viaţă Sănătoasă.

Premiul acordat vedetei a creat un val de reacţii negative pe reţelele de socializare, dar şi în rândul asociaţiilor care activează în sănătate.

"Îmi pare foarte rău că nu am ajuns pentru că nu aş fi permis o asemenea mascaradă. Vorbim despre o persoană care luptă împotriva vaccinării, tratamentelor oncologice, medicinii care salvează vieţi. Este absolut inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. Nu înţeleg de ce au avut această reacţie reprezentanţii autorităţilor care au participat şi care au primit premii, cum au putut sa stea pe scaune şi să aplaude în momentul în care numele Oliviei Steer a fost pronunţat? De ce nu s-au ridicat oamenii aceia de pe scaun să spun că acest lucru nu se poate face. Trebuiau să se ridice şi în momentul acela să îşi lase premiile şi să plece. Ar fi fost un gest minim de onoare", a declarat, pentru Mediafax, Ana Maiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame.

În cadrul galei, printre alţi invitaţi, au fost prezenţi şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, dar şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rodica Nassar.

"Eu nu ştiu cine e Olivia Steer, pe mine nu mă influenţează. Eu fac parte dintr-un guvern care a introdus în Parlament legea vaccinării, susţin această lege, am un copil vaccinat cu absolut tot. Nici nu pot să am o atitudine total nepoliticoasă pentru că mi s-a spus că ar fi trebuit să mă ridic şi să plec. Nu puteam să spun că vin să iau un premiu, dar să mi se comunice toată lista de premianţi. Ei (organizatorii -n.r.) au dat premiile pe nişte criterii ale lor, unor femei reprezentative, din punctul lor de vedere. Eu militez pentru sănătatea românilor pe principii şi politici sănătoase", a explicat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Rodica Nassar.

Câţiva dintre sponsorii evenimentului au spus că nu au ştiut de prezenţa Oliviei Steer, precizând că sunt companii care susţin şi promovează vaccinarea.

"Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută! În cadrul evenimentului "Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate", organizat de Asociaţia pentru o Viaţă Sănătoasă din România, care se presupunea a susţine excelenţa în medicină, ştiinţă şi sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat şi le promovează încă de la bun început! Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelenţă unei persoane care promovează non-valorile ştiinţifice şi medicale.(...) Brandul nostru nu a avut niciun fel de informaţii referitoare la desfăşurătorul evenimentului şi implicit nici numele celor care urmau să fie premiaţi în cadrul Galei. Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viaţă sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre şi valorile susţinute de Olivia Steer", au precizat, pe Facebook, reprezentanţii companiei Aqua Carpatica, unul dintre sponsorii evenimentului.

 
Printre sponsori s-au numărat şi firme care activează în domeniul medical sau farmaceutic.

"Medicover este o companie de sănătate care practică şi susţine medicină bazată pe studii clinice şi cercetare medicală şi nu poate fi asociată cu mişcarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, faţă de care ne dezicem în totalitate. În reţeaua naţională Medicover în fiecare zi se prescriu reţete medicale şi se aplică tratamente din schemă naţională de vaccinare, precum şi alte tratamente specifice care demonstrează angajamentul nostru pentru prevenţia, tratarea şi siguranţă tratamentelor pentru pacienţii noştri", scrie, pe Facebook, compania.

"Nu mai spun de sponsori, care nu cred că ştiau din avans că urmează să fie premiată doamna Olivia Steer. Sunt branduri uriaşe, sunt asiguratori de sănătate, sper că nu ştiau că urmează să fie asociate cu numele uneia dintre cele mai toxice nume din spaţiul public românesc", a precizat Ana Maiţă.

Într-o postare pe Facebook, Olivia Steer a mulţumit pentru premiul pe care l-a primit: "Aseară, la Athenee Palace Hilton, s-a scris un basm modern, cu happy end! Mai mult, curînd!"

Comentarii

loading...