29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăLifestyleOlanda, prima finalistă a Campionatului Mondial

Olanda, prima finalistă a Campionatului Mondial

Olanda s-a calificat în finala CM2010 după ce a învins cu 3-2 selecţionata Uruguayului.

Primul gol, reuşit de fundaşul stânga Giovanni van Bronckhorst, poate candida cu uşurinţă la titlul de cea mai frumoasă reuşită a turneului. Jucătorul în vârstă de 35 de ani, aflat la al treilea turneu de campionat mondial, a izbutit un trasor senzaţional de la aproximativ 30 de metri, lateral stânga, mingea lovind bara din stânga-sus înainte să intre în poartă.

Însă, după câteva zeci de minute în care sud-americanii au părut depăşiţi de joc, vedeta Diego Forlan a egalat cu un şut care rivalizează cu cel al lui van Bronckhorst: de la 30 de metri, poziţie centrală, a izbit un „interior” care s-a dus sub bara lui Stekelenburg, în mod evident surprins de execuţie. 1-1.

A doua repriză a fost echilibrată, cu jumătăţi de ocazie şi de o parte, şi de alta. Totuşi, Sneijder a avut noroc din nou de o deviere favorabilă când, în minutul 70, a şutat aproape de la coţul careului de 16 metri, balonul a şters un fundaş, a trecut şi pe lângă gheata lui van Persie şi a intrat în plasă.

Uruguayenii nu au ştiut să reacţioneze şi, după numai 3 minute, Kuyt, scăpat pe stânga, a centrat ideal pentru Robben, care a plasat perfect o lovitură de cap din 6 metri. 3-1.

Când olandezii se gândeau deja la finală, Pereira a redus din diferenţă, în prelungirile meciului, cu un şut plasat din 16 metri.

Sud-americanii nu au avut însă când să egaleze şi Olanda a ajuns în finală, unde va întâlni învingătoarea dintre Spania şi Germania.

Echipele de start:

Uruguay: Muslera – Godin, Gargano, Victorino, Cavani, Forlan, A.Pereira, Perez, M.Pereira, Arevalo Rios, Caceres.
Rezerve: Lugano, Eguren, Castillo, Abreu, Gonzalez, Scotti, A.Fernandez, S.Fernandez, Silva.
Antrenor: Oscar Tabarez

Olanda: Stekelenburg, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van Bommel, Van Persie, Kuyt, Sneijder, Robben, Boulahrouz, De Zeeuw.
Rezerve: Ooijer, Braafheid, Vorm, Elia, Schaars, Babel, Afellay, Huntelaar, Boschker, Van Der Vaart.
Antrenor: Bert Van Marwijk.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă compusă din: Rvshan Irmatov (Uzb) – centru, Rafael Ilyasov (Uzb), Bakhadyr Kochkarov (Kgz) – asistenti, Yuichi Nishimura (Jpn) – rezervă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă