6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleOFICIAL. Chivorchian nu mai face parte din conducerea Federației Române de Fotbal

OFICIAL. Chivorchian nu mai face parte din conducerea Federației Române de Fotbal

Federaţia Română de Fotbal (FRF) i-a reziliat contractul lui Gheorghe Chivorchian, care era suspendat din funcția de secretar general drept urmare a inculpării sale într-un dosar al DNA.

“Începând de astăzi, 20.07.2015, s-a decis încetarea raporturilor de muncă, cu acordul părților, dintre Federația Română de Fotbal și domnul Gheorghe Chivorchian. În ședința Comitetului Executiv al FRF din 27 iulie, președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, va supune spre aprobare nominalizarea noului Secretar General”, scrie FRF pe site-ul propriu.

La 30 iunie, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a fost suspendat din funcţie de preşedintele Răzvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara, conform Mediafax.

Atribuțiile funcției de secretar general al Federației Române de Fotbal au fost preluate temporar de președintele Răzvan Burleanu.

Citește și România, cap de serie în preliminariile CM 2018. Ce adversari ar putea întâlni tricolorii

Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al grupării FC Timişoara, secretar general al FRF din luna martie a anului 2014, a fost pus sub acuzare de DNA Timişoara în dosarul finanţării echipei de către Consiliul Judeţean Timiş, acesta fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu.

Acuzațiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finanțării echipei de fotbal Poli Timișoara de către Consiliul Județean Timiș, în perioada în care clubul de fotbal îi aparținea omului de afaceri Marian Iancu.

“În cursul anului 2008, angajați din cadrul Consiliului Județean Timiș, cu știință, au întreprins demersurile necesare pentru alocarea unor sume de bani în vederea susținerii echipei de fotbal ce aparținea S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A. Concret, aceștia au avizat, cu încălcarea dispozițiilor legale, o hotărâre a Consiliului Județean Timiș și au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanței sportive și asigurarea condițiilor de accedere și participare a echipei la competițiile de club UEFA”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, în baza acestor documente și încălcând legea, au fost acordate societății conduse la acea vreme de Marian Iancu mai multe sume de bani, totalizând peste un milion de euro, în condițiile în care societatea avea înregistrate restanțe la plata obligațiilor către bugetul de stat, dar și către finanțatorul Consiliul Județean Timiș.

Astfel, suma de un milion de euro este considerată prejudiciu adus CJ Timiș.

“Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că, după aprobarea finanțării, în scopul întocmirii și efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajații Consiliul Județean Timiș a sumelor de bani virate către firma respectivă, Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infracțională a angajaților respectivi, a prezentat și depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimați la clubul de fotbal respectiv”, se mai arată în comunicat.

De fapt, potrivit aceleiași surse, banii au fost utilizați de către societatea comercială în alte scopuri, respectiv pentru “plata datoriilor și penalităților anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere și întreținere a stadionului Dan Păltinișanu aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș și închiriat echipei de fotbal, precum și pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanțelor Publice etc”, se mai arată în același comunicat.

În același dosar, este cercetat și fostul președinte al Consiliului Județean Timiș Constantin Ostaficiuc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă