Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O sculptură de Auguste Rodin, adjudecată cu peste 100.000 de euro

O lucrare oferită de sculptorul Auguste Rodin pictorului Claude Monet a fost adjudecată miercuri la Cannes pentru 108.000 euro, în cadrul unei licitaţii, a indicat Casa de licitaţie Besch Cannes Auction, potrivit AFP.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2018 - 17:20

Această piesă unică din piatră reprezentând bacante îmbrăţişate a fost achiziţionată de muzeul Marmottan, la Paris. Ea era estimată între 80.000 şi 100.000 de euro, afirmă casa de licitaţii. Lucrarea fusese expusă recent în acest muzeu în cursul unei expoziţii consacrate lui "Monet colecţionarul".

Semnată şi dedicată "marelui maestru Claude Monet", această sculptură de mici dimensiuni, datând din 1896, făcea parte dintr-un lot de opere scos la vânzare de descendenţii lui Claude Monet.

Printre acestea se află de asemenea nouă desene ale acestui pictor impresionist (1840-1926), dintre care unele au depăşit 20.000 de euro, precum şi o cutie de vopsele care i-ar fi aparţinut, potrivit tradiţiei familiale, şi care a fost adjudecată pentru 8.400 de euro.

Printre alte obiecte licitate, un desen al pictorului impresionist Eugene Boudin (1824-1898), care i-a aparţinut de asemenea lui Claude Monet şi care reprezenta o scenă bretonă de iertare, a fost adjudecat pentru 7.800 de euro, în timp ce o pictură în ulei de Lucien Pissarro, fiul lui Camille Pissarro, "Eucaliptus", a depăşit 33.000 de euro.

Comentarii

loading...