22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleO prințesă saudită spune că țara ei cumpără fete din România în...

O prințesă saudită spune că țara ei cumpără fete din România în scopuri sexuale

O prințesă din Arabia Saudită, Amira Bint Aidan Bin Nayef, susține că reprezentanții regimului din țara ei cumpără fete minore din țări cum ar fi Sri Lanka, Bangladesh, Filipine, Djibouti, Somalia, Nigeria, România și Bulgaria.

Prințesa Amira, care a făcut aceste dezvăluiri, este fosta soție a prințului Al Waleed bin Talal (de care a divorțat în anul 2013), fostul ei soț fiind, de atlfel, recent arestat în Arabia Saudită, în cadrul unei anchete anticorupție.

Dezvăluirile prințesei au fost prezentate în media de limbă arabă și traduse ulterior, unul dintre site-urile care le-a preluat fiind www.fort-russ.com.

Prințesa Amira relatează despre modul cum s-a desfășurat ultima petrecere de Halloween (31 octombrie) din Arabia Saudită, organizată în capitala acestei țări, Jeddah. La petrecere ar fi participat 150 de persoane, inclusiv angajați ai misiunilor diplomatice străine, iar decorul era în stil occidental, cu vinuri oferite la discreție, dansatori în costume de lux și chiar era animat de un DJ.

Prințesa susține că, în scopuri sexuale, clasa bogată din Arabia Saudită poate să cumpere sau să închirieze fete minore, aduse din alte țări. “Copii devin proprietatea celui care le cumpără și nu pot pleca fără acordul acestuia”, susține Amira Bint Aidan Bin Nayef.

Fetițele ar fi distribuite în grupuri mici și folosite pentru “acte imorale”, ceea ce nu șochează însă societatea saudită, întrucât în această țară “traficul de femei aduse din Europa și exploatarea acestora pentru practici sexuale este de asemenea relativ comună”.

În același timp, în Arabia Saudită, “chiar și slujnicele asiatice care vin la muncă se găsesc adesea într-un fel de poziție asemănătoare sclavilor”, susține prințesa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...
Ultima oră
Pe aceeași temă