13.9 C
București
joi, 23 septembrie 2021

O plajă californiană închisă pentru public pe perioada blocajului guvernamental

Întrucât habitatul lor natural, situat la circa 51,5 km nord-vest de San Francisco, a fost inundat de valurile mari provocate de o furtună, elefanţii de mare au fost nevoiţi să-şi caute un alt adăpost în apropiere.

”Drakes Beach a fost închisă în timpul ‘shutdown-ului’ guvernamental, iar lipsa paznicilor şi a publicului a contribuit la colonizarea plajei”, a spus John Dell’Osso, purtător de cuvânt al parcului Point Reyes National Seashore, unde este situată Drakes Beach.

Femelele au dat naştere la peste 35 de pui în ultimele două săptămâni, iar turma numără acum 100 de exemplare.

Doi masculi, care pot cântări până la 2,5 tone fiecare, au dărâmat un gard şi au pătruns în zona destinată parcării, folosind rampa de acces pentru persoane cu handicap pentru a-şi lua avânt, a spus Dell’Osso.

Deşi parcul s-a redeschis duminică pentru public, drumul către plajă şi parcarea au rămas închise, iar angajaţii încearcă să găsească o soluţie pentru a permite convieţuirea oamenilor cu elefanţii de mare.

Angajaţii parcului intenţionează să permită unor grupuri mici de vizitatori să meargă pe plajă în acest weekend pentru a admira animalele de la o distanţă de 27-37 de metri, potrivit lui Dell’Osso.

Turma face parte din populaţia în creştere de foci-elefant din regiune, care în prezent numără între 1.500 şi 2.000 de exemplare.

Vânate până aproape în pragul extincţiei pentru grăsimea lor bogată în uleiuri, focile şi-au sporit efectivul începând cu primii ani ai secolului al XX-lea, iar acum numără 150.000 de exemplare în lumea întreagă, potrivit estimărilor.

Animalele vin pe uscat doar atunci când dau naştere puilor, când se împerechează sau în perioada de năpârlire. Cea mai mare parte a vieţii şi-o petrec în apele oceanului.

Focile ar putea rămâne pe Drakes Beach până în aprilie, când puii vor fi înţărcaţi. În acel moment, Dell’Oso preconizează că animalele vor pleca din proprie iniţiativă.

Ce se va întâmpla însă dacă vor reveni? „Nu am găsit încă o soluţie pe termen lung pentru aceste foci”, a mai spus Dell’Osso.

Ultima oră
Pe aceeași temă