8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleO lucrare abstractă a pictorului chinez Zao Wou-Ki, vândută cu un preţ...

O lucrare abstractă a pictorului chinez Zao Wou-Ki, vândută cu un preţ record

Tripticul “Juin-Octobre 1985” a stabilit un record de preţ pentru o lucrare a lui Zao Wou-Ki, artist chinez naturalizat în Franţa în anii 1960.

Anterior, cea mai scumpă lucrare a lui Zao a fost “29.01.64”, vândută anul trecut la casa de licitaţii Christie’s pentru 26 de milioane de dolari.

Totodată, tripticul a devenit cel mai scump tablou în ulei creat de un artist asiatic, depăşind recordul anterior stabilit de Wu Guanzhong, cu “The Zhou Village”, vândut în 2016 cu 30,4 milioane de dolari.

Nu în ultimul rând, acesta este cel mai scump tablou vândut vreodată la o licitaţie organizată în Hong Kong.

“Juin-Octobre 1985” constituie “exemplul perfect” în viaţa artistului, fiind o “fuziune între tehnicile orientale şi occidentale, dar şi cu filosofia”, potrivit lui Vinci Chang, şeful departamentului de artă asiatică al casei Sotheby’s.

Născut în China în 1920, Zao s-a instalat la Paris în 1948 şi a fost membru al Académie des Beaux-Arts din Paris. A murit în 2013.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă