Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O furtună de nisip a acoperit Opera din Sydney

O furtună de nisip a acoperit joi cu o mantie roşie o mare parte din statul australian New South Wales, provocând probleme de respiraţie locuitorilor, întârzierea a numeroase zboruri pe aeroportul din capitală şi acoperirea unor locuri emblematice ale oraşului.

Share

Rl online 0 comentarii

22.11.2018 - 14:39

Autorităţile au decretat o alertă de înrăutăţire a calităţii aerului în urma furtunii de nisip care s-a întins pe o suprafaţă de aproape 500 de kilometri şi au cerut populaţiei să fie precaută, subliniind riscul pentru persoanele cu deficienţă respiratorie.

"Lumea ar trebui să stea în locuri închise cât mai mult posibil, să bea multe lichide şi să evite exerciţiile fizice" a declarat postului 9News, directorul serviciului de ambulanţă al statului New South Wales,Tony Gately.

Seceta din ultimele luni a agravat amploarea furtunii, sporind cantitatea de praf şi nisip pe câmpuri.

"Zborurile la terminalele Internaţional şi Naţional au suferit întârzieri", a postat pe contul său de Twitter Aeroportul din Sydney, deşi situaţia s-a ameliorat în ultimele ore.

Imaginile luate din unele zone afectate arată un mare nor de praf roşiatic avansând, sau suprafeţe mari acoperite de praful care îngreunează vizibilitatea pietonilor şi a conducătorilor auto.

În 2009, o furtună de nisip de 500 de kilometri lăţime şi 1.000 de kilometri lungime a afectat statele New South Wales şi Queensland, care a determinat suspendarea lucrărilor de construcţie, întârzierea zborurilor şi închiderea şcolilor şi a instituţiilor publice.

Comentarii

loading...