11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleO furtună de nisip a acoperit Opera din Sydney

O furtună de nisip a acoperit Opera din Sydney

Autorităţile au decretat o alertă de înrăutăţire a calităţii aerului în urma furtunii de nisip care s-a întins pe o suprafaţă de aproape 500 de kilometri şi au cerut populaţiei să fie precaută, subliniind riscul pentru persoanele cu deficienţă respiratorie.

“Lumea ar trebui să stea în locuri închise cât mai mult posibil, să bea multe lichide şi să evite exerciţiile fizice” a declarat postului 9News, directorul serviciului de ambulanţă al statului New South Wales,Tony Gately.

Seceta din ultimele luni a agravat amploarea furtunii, sporind cantitatea de praf şi nisip pe câmpuri.

“Zborurile la terminalele Internaţional şi Naţional au suferit întârzieri”, a postat pe contul său de Twitter Aeroportul din Sydney, deşi situaţia s-a ameliorat în ultimele ore.

Imaginile luate din unele zone afectate arată un mare nor de praf roşiatic avansând, sau suprafeţe mari acoperite de praful care îngreunează vizibilitatea pietonilor şi a conducătorilor auto.

În 2009, o furtună de nisip de 500 de kilometri lăţime şi 1.000 de kilometri lungime a afectat statele New South Wales şi Queensland, care a determinat suspendarea lucrărilor de construcţie, întârzierea zborurilor şi închiderea şcolilor şi a instituţiilor publice.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă