9 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăLifestyleO firmă celebră menține vie pasiunea pentru discurile de vinil

O firmă celebră menține vie pasiunea pentru discurile de vinil

Firma Technics, cu sediul central în Germania, anunță lansarea a două noi modele de pickup, destinate audiției de înregistrări pe discuri de vinil.

Noul pickup SL-100C se livrează cu doza VM95C de la Audio Technica, oferind o precizie a sunetului care satisface cererile audiofililor.

“Acul conic al dozei VM95C asigură o o urmărire precisă și o reproducere în detaliu a informației muzicale gravată pe discul de vinil. Specificațiile tehnice ale dozei Audio Technica VM95C asigură o largă compatibilitate cu intrările tipice Phono MM ale amplificatoarelor audio”, precizează un comunicat de presă difuzat joi, 22 aprilie 2021.

Potrivit acestui comunicat, noul model SL-100C “vine cu un preț mult mai convenabil decât modelul precedent, SL-1500C”.

Celălalt model nou este SL-1200 MK7, care va oferi aceleași specificații ca și modelul negru SL-1210Mk7, doar că, spre deosebire de acesta, este argintiu.

În trecut, modelul SL-1200 fusese lansat în 1972, fiind un pickup cu antrenare directă care a devenit modelul cel mai bine vândut, cu un număr de 3.5 milioane de unități.

Modelul SL-1500C a fost lansat în 2019, bazându-se pe calitățile generice ale seriei 1200, dar proiectat pentru o utilizare pur audiofilă, fără dotări cum ar fi marcajele stroboscopice ale platanului, lampă pentru ac și posibilitatea de reglaj a turației. În locul acestora, venea dotat cu o doză de înaltă calitate, etaj de preamplificare inclus cu egalizare și funcție de ridicare automată a brațului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă