8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleO firmă celebră menține vie pasiunea pentru discurile de vinil

O firmă celebră menține vie pasiunea pentru discurile de vinil

Firma Technics, cu sediul central în Germania, anunță lansarea a două noi modele de pickup, destinate audiției de înregistrări pe discuri de vinil.

Noul pickup SL-100C se livrează cu doza VM95C de la Audio Technica, oferind o precizie a sunetului care satisface cererile audiofililor.

“Acul conic al dozei VM95C asigură o o urmărire precisă și o reproducere în detaliu a informației muzicale gravată pe discul de vinil. Specificațiile tehnice ale dozei Audio Technica VM95C asigură o largă compatibilitate cu intrările tipice Phono MM ale amplificatoarelor audio”, precizează un comunicat de presă difuzat joi, 22 aprilie 2021.

Potrivit acestui comunicat, noul model SL-100C “vine cu un preț mult mai convenabil decât modelul precedent, SL-1500C”.

Celălalt model nou este SL-1200 MK7, care va oferi aceleași specificații ca și modelul negru SL-1210Mk7, doar că, spre deosebire de acesta, este argintiu.

În trecut, modelul SL-1200 fusese lansat în 1972, fiind un pickup cu antrenare directă care a devenit modelul cel mai bine vândut, cu un număr de 3.5 milioane de unități.

Modelul SL-1500C a fost lansat în 2019, bazându-se pe calitățile generice ale seriei 1200, dar proiectat pentru o utilizare pur audiofilă, fără dotări cum ar fi marcajele stroboscopice ale platanului, lampă pentru ac și posibilitatea de reglaj a turației. În locul acestora, venea dotat cu o doză de înaltă calitate, etaj de preamplificare inclus cu egalizare și funcție de ridicare automată a brațului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă