O adolescentă s-a sinucis după ce a făcut un sondaj pe Instagram

O adolescentă în vârstă de 16 ani din Malaezia şi-a pus capăt zilelor după ce a postat un sondaj pe contul ei de Instagram, în care îşi întreba internauţii din listă dacă ar trebui să aleagă viaţa sau moartea, transmite The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

15.05.2019 - 17:01

Adolescenta, care locuia în Kuching, o localitate din statul malaezian Sarawak, s-a sinucis la scurt timp după ce majoritatea voturilor – 61% - au fost bifate în căsuţa numită „moarte”.

„A murit brusc, după ce a postat sondajul pe reţeaua de socializare”, a explicat Poliţia malaeziană, potrivit cotidianului britanic.

„Foarte important. Ajutaţi-mă să aleg între V (viaţă – n.r.)/ M (moarte – n.r.)”, a fost mesajul care însoţea sondajul de pe contul de Instagram al tinerei.

The Guardian menţionează că acest act de sinucidere a trimis o undă de şoc în societatea malaeziană.

Deputatul Ramkarpal Singh a sugerat că cei care au îndemnat-o pe adolescentă, prin vot, să îşi ia viaţa ar putea fi traşi penal la răspundere pentru „instigare la sinucidere”.

„Fata ar fi fost în viaţă dacă majoritatea internauţilor din lista ei de Instagram ar fi descurajat-o? (...) Încurajarea pe care a primit-o din partea acelor internauţi au influenţat-o în decizia luată? Din moment ce tentativa de sinucidere este un delict în această ţară, rezultă că şi instigarea la sinucidere poate fi considerată un delict”, a declarat Singh.

Comentarii