19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleNunta Regală: Muzica de la nuntă va fi pigmentată cu sonorităţi americane

Nunta Regală: Muzica de la nuntă va fi pigmentată cu sonorităţi americane

Christopher Warren-Green, care va dirija pentru a treia oară orchestra reunită pentru o nuntă regală, a precizat că Meghan Markle a dorit ca ţara ei de origine să fie reprezentată la ceremonie prin muzica aleasă.

“Tema de nuntă, la fel ca la orice nuntă, trebuie să reprezinte ceva, dar ce este acel ceva nu am să vă spun. Pot însă să vă spun că de această dată vor fi abundente sonorităţile de sorginte americană pentru că suntem pe cale să primim o nouă şi minunată prinţesă”, a declarat el.

Warren-Green, care a dirijat orchestrele şi la nunta prinţului William cu Kate Middleton şi la cea a prinţului Cahrles cu ducesa de Cornwall, va conduce o orchestră compusă din muzicieni din cadrul BBC National Orchestra of Wales, English Chamber Orchestra şi Philharmonia.

Muzicianul îi cunoaşte pe prinţii William şi Harry de când erau copii. “Când erau foarte micuţi m-am întâlnit cu ei întâmplător la palatul Buckingham”, a declarat el, precizând însă că nu o cunoaşte pe Meghan decât de la televizor.

“Nu am întâlnit-o pe Meghan Markle, dar am urmărit (serialul) ‘Suits'”, a declarat el pentru postul de radio WFAE din Charlotte, Carolina de Nord, unde este dirijor al orchestrei Charlotte Symphony.

“Aceasta va fi cea de-a treia nuntă regală la care particip, dar pot să vă spun că am fost foarte surprins şi fericit când am primit invitaţia. Sunt foarte emoţionat”, a adăugat el.

Muzicologi interpelaţi de publicaţia The Telegraph au avansat ipoteza că elementele muzicale americane ce vor fi folosite în timpul ceremoniei nupţiale ar putea proveni din lucrarea Appalachian Spring, de Aaron Copland, una dintre cele mai iubite piese din repertoriul clasic american ce are ca subiect chiar iubirea şi căsătoria. De asemenea, au fost sugerate bucăţi de Amy Beach, prima femeie americană ce a publicat o simfonie, sau de Leroy Anderson. De asemenea, nu trebuie uitat marele George Gershwin, un romantic incurabil ce a compus, printre altele, şi celebra melodie “Embraceable You”, care ar fi perfectă pentru nuntă.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă