14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleNunta prinţului Harry cu Meghan Markle aduce un profit uriaș economiei britanice

Nunta prinţului Harry cu Meghan Markle aduce un profit uriaș economiei britanice

Profiturile vor veni prin intermediul numărului mare de turişti care vor călători în această ţară şi datorită petrecerilor ce vor fi organizate de cetăţenii ei, au anunţat miercuri reprezentanţii Biroului Naţional pentru Statistică, informează Reuters.

Prinţul Harry, al cincilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, se va căsători cu Meghan Markle pe 19 mai la Castelul Windsor, reşedinţa oficială a regilor şi reginelor din Marea Britanie de aproape 1.000 de ani.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, nunta prinţului William cu ducesa de Cambridge, ce a avut loc în aprilie 2011, a determinat o creştere cu 350.000 a numărului de turişti în Marea Britanie în comparaţie cu aceeaşi lună din anul precedent. Reprezentanţii cabinetului de consultanţă în afaceri Brand Finance prognozează o creştere similară pentru luna mai din 2018.

În total, specialiştii estimează că nunta prinţului Harry va genera încasări de aproximativ 500 de milioane de lire sterline (680 milioane de dolari).

“Credem că aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor proveni din turism, călătorii şi hoteluri”, a declarat David Haigh, directorul executiv al companiei Brand Finance.

Aproximativ 150 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite de participanţii la petrecerile de stradă şi ceremoniile organizate pentru a marca nunta princiară, iar alte 50 de milioane de lire sterline de persoanele care vor cumpăra tricouri, pălării şi alte obiecte.

De asemenea, nunta princiară va genera venituri de aproximativ 100 de milioane de lire sterline provenind din publicitatea gratuită de care va beneficia Marea Britanie pe plan mondial.

Comercianţii din Windsor au început deja să se pregătească pentru a profita cât mai mult de interesul uriaş manifestat pe plan global faţă de fericitul cuplu. Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, este unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale britanice, iar Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, este cunoscută în lume graţie rolului pe care l-a interpretat în serialul de televiziune “Suits”.

“Va fi un stimulent uriaş pentru economie, va fi minunat să vezi atât de mulţi oameni veniţi aici pentru a asista la nuntă şi va fi minunat să organizezi petreceri cu ocazia nunţii în sine”, a spus Andrew Lee, managerul hotelului Harte and Garter, aflat în faţa Castelului Windsor.

Managerii din industria turismului din Marea Britanie sunt de părere că 2018 va fi un an foarte bun pentru această industrie, ajutată de deprecierea lirei sterline în urma Brexitului, care a atras vizitatori în Marea Britanie şi i-a descurajat pe britanici să îşi petreacă vacanţele în străinătate.

VisitBritain, agenţia naţională de turism din Marea Britanie, estimează că aproximativ 41,7 milioane de cetăţeni străini vor vizita această ţară în 2018, aducând economiei locale venituri de 26,9 miliarde de lire sterline.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă