5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleNu vă fie teamă să cumpărați acvarii și alte accesorii acvaristice online....

Nu vă fie teamă să cumpărați acvarii și alte accesorii acvaristice online. Merită!

Ați văzut modelele de acvarii pentru pești de apă dulce de pe Peteco.ro?

Dacă vreți să deveniți acvarist adevărat ar fi bine să o faceți cât de curând, deoarece în mod sigur o să găsiți acolo și unul pe gustul dumneavoastră, care să se potrivească perfect camerei în care îl veți așeza.

 

Alături de acest obiect principal pentru pasionați, tot acolo veți descoperi și o mulțime de alte echipamente de bază pentru acvarii. Iată doar pe cele mai importante dintre ele.

Filtrele pentru acvarii.

 

Dacă pentru un acvariu de capacitate redusă este suficient un filtru simplu compus din două componente de bază, respectiv un burete și un motor, dacă sunteți fericitul posesor al unui acvariu ceva mai mare, este bine ca să alegeți un biofiltru în care curge apa nu doar prin burete, ci și prin niște tuburi ceramice care conțin bacterii benefice și carbon activ. (Zeolitul ajută și el la purificarea bună a apei acvariului).

Dacă v-ați documentat deja, cunoașteți faptul că filtrele sunt de două tipuri, interne și externe, precum și că ele au anumite grade de silențiozitate. Cum nu este indicat să poziționați acvariul în dormitor, deoarece v-ar putea tulbura somnul, sunetul motorului unui dispozitiv de filtrare al apei ar trebui ca să nu vă deranjeze prea mult.

 

Încălzitorul pentru acvariu.

Orice acvarist cunoaște faptul că, în funcție de speciile de pești și de plante pe care le are în acvariul cu apă dulce ori sărată de acasă, trebuie să asigure ecosistemului o anumită temperatură confortabilă locatarilor de acolo.

Radiatoarele acvaristice moderne sunt compacte, fiabile și accesibile ca preț. Fiindcă au termostate, ele permit să se respecte regula binecunoscută conform căreia diferența de temperatură dintre stratul de apă de la suprafață și cel din partea de jos a unui acvariu sub nicio formă nu ar trebui ca să fie mai mare de două grade Celsius.

Compresorul pentru acvarii.

 

 Acesta este un alt echipament acvaristic foarte important, care are rolul de a oxigena apa din acvariul pe care îl deservește.

La fel ca și în cazul filtrului, când se alege un compresor potrivit o mare atenție trebuie acordată nivelului de zgomot pe care acesta îl produce în timpul în care funcționează. Filtrele moderne pot înlocui cu succes compresoarele pentru acvarii dar, de multe ori, este bine ca să le aveți pe ambele în dotare.

Un termometru special este bine să fie atașat cu o ventuză de geamul oricărui acvariu, pentru că astfel puteți avea un control continuu asupra temperaturii existente în interior și veți putea lua la timp măsurile necesare pentru răcirea sau încălzirea corespunzătoare a apei.

 

Tot în categoria de echipamente pentru acvarii se includ și sursele de iluminare, care vin ca să completeze lumină naturală. Nu este bine ca să se pună acvariul în bătaia directă soarelui, deoarece în acest caz geamurile acestuia vor fi acoperite rapid cu tot felul de alge verzi. Lămpile fluorescente sunt de obicei folosite pentru iluminarea acvariului. Puterea acestor surse de lumină albă sau colorată este determinată de capacitatea acvariului și de necesitățile speciilor care trăiesc în interiorul acestuia. 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă