10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleNu trebuie să fii un „masterchef” ca să poți mananci sanatos!

Nu trebuie să fii un „masterchef” ca să poți mananci sanatos!

Auzi în stânga și-n dreapta despre oameni care consumă alimente „minune”, îi crezi pe cuvânt că sunt grozave pentru sănătate dar alegi să rămâi la felul tău de a înțelege mâncarea sănătoasă, captiv/ă într-un stil clasic, așa cum ne-au crescut părinții? Poate că nu ai timp să te informezi asupra proprietăților unor alimente, nu le cunoști gustul și ți-e teamă că nu-ți vor fi pe plac, crezi că felul în care se consuma este unul complicat iar timpul și poate neîndemânarea crezi că te vor împiedica și mai mult. 

Hai să-ți oferim câteva informații utile și concrete. Semințele de Chia, Quinoa și fructele de Goji Sano Vita au proprietăți miraculase și pot fi consumate foarte simplu, nu trebuie să fii un masterchef să le poți folosi. Iată câteva informații despre ele, precum și  câteva sugestii despre cum pot fi consumate. 

Semințele de chia – Dacă există un aliment care poate fi numit sfânt, acesta trebuie să fie Chia! Pline de vitamine și minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce și luptând împotriva radicalilor liberi, aceste semințe sunt cu adevărat o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite! Îți vom spune ce conțin și, crede-ne, vei fi uimit/ă: de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe / semințe şi de 2 ori mai mult potasiu decât o banană.

Cum le consumăm?  Ți le recomandăm la micul dejun în: cereale, smoothiuri, iaurt, ca budincă (amestecă semințele de chia cu apă sau lapte de cocos și lasă-le să stea puțin până se umflă) sau în clătite (după ce ai terminat de făcut compoziția clasică de clătite, adaugă și 1-2 linguri de semințe de chia, astfel clătitele tale vor fi de zece ori mai sănătoase).

Quinoa albă – Pe lângă proteine sale unice, quinoa conține amidon, zaharuri, ulei, fibre, minerale, și vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate în vitaminele A, C, D, E, K și vitamine din grupa B. De asemenea, sunt o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorită vitaminelor și mineralelor, quinoa stimulează sistemul imunitar.

Cum o consumăm? Quinoa este un aliment care poate fi servit în multe feluri: ca atare, budincă, cereale adăugate în salate, în supe sau sosuri. Quinoa are o textură pufoasă atunci când este gătită iar aroma uşoară de nucă o face o alternativă la orez alb sau cușcuș. Quinoa făină poate fi folosită în panificație fie amestecată cu făină de grâu, fie singură – dacă se dorește un produs fără gluten.

Fructele de goji – Sunt bogate în minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu, conțin 18 aminoacizi (mai mult decât polenul), vitamina A, vitamina B, B2 și B6, vitamina E, polizaharide, acizi grași nesaturați, antioxidanți, fitosteroli și fenoli. Fructele goji sunt fructele cu cel mai puternic efect antioxidant dintre toate produsele alimentare din lume. Sunt o puternică sursă de vitamina C, conținând pe unitate o cantitate de 500 ori mai mare decât portocalele, conținând mai mult caroten decât orice alt produs alimentar. 

Cum le consumăm? Doza ideală de fructe de goji pentru persoanele care vor să își imbunătăţească viața este de 16g pe zi, grame care chiar fac diferenţa.

 

Ce zici, te-am convins?

 

Cele mai citite

Ludovic Orban atacă dur rocada candidaţilor PSD şi PNL: se schimbă precum șosetele

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă