11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleNu poți să slăbești? Problema nu este dieta, ci greșelile făcute în...

Nu poți să slăbești? Problema nu este dieta, ci greșelile făcute în timpul dietei

Tot ce trebuie să facem este să ținem cont de mesele principale ale zile și de consumul de lichide. Mai jos sunt doar câteva din greșelile pe care le putem face în încercările noastre de a avea corpul ideal.

Sari peste micul dejun
Micul dejun are o importanță mare atunci când ți-ai propus să slăbești. Dacă ai tot amânat momentul, trebuie să te organizezi puțin ca să incluzi un mic dejun sănătos în planul tău zilnic. Numeroase cercetări au confirmat faptul că persoanele care obișnuiesc să ia micul dejun reușesc să-și mențină greutatea corporală în limite normale spre deosebire de cei care nu au acest obicei. 

Nu bei suficientă apă
Dacă primul lucru pe care îl faci când te trezești este ceașca de cafea, ar trebui să faci o schimbare dacă vrei să slăbești. Nu e vorba despre ceva care necesită mult efort, ba e chiar mai simplu: bea un pahar mare cu apă la temperatura camerei sau dacă vrei apă călduță cu lămâie. Astfel te asiguri că începi ziua cu bine și ai grijă de sistemul tău digestiv, care la rândul lui te va ajuta să slăbești mai ușor. 

Mănânci seara târziu
Cred că ai remarcat și tu până acum că mâncatul seara târziu poate să pună în pericol silueta. Și explicația este simplă: corpul va depozita aceste calorii care se depun ca grăsime, deoarece nu apucă să le ardă. Poți opta pentru ceva ușor la masa de seară și încearcă să nu o muți foarte târziu.

Nu te odihnești suficient
Un program haotic de somn și neglijarea orelor necesare pentru revigorarea organismului va afecta în mod sigur și greutatea corporală.
Toate aceste lucruri mărunte se adună și te pot împiedică să slăbești. De ce să îți sabotezi singură dietă când tot ce trebuie să faci este să dormi minimum 7 ore pe noapte? Făcând acest lucru te asiguri că nu îți încetinești singură metabolismul și că acesta va funcționa corect, ajutându-te să arzi mai multe grăsimi pe parcursul zilei.

Stai la birou toată ziua
Persoanele care își petrec ziua de muncă stând pe un scaun au un risc mai mare de a pune kilograme în plus. Cea mai bună soluție este să te ridici la fiecare 60-90 de minute, să faci o mică plimbare sau câteva exerciții de stretching. Dacă nu ai încotro și trebuie să stai mult timp pe scaun, aceste mici schimbări te pot ajuta să nu înțepenești și să accelerezi metabolsimul.

Cele mai citite

“N-a fost vorba în niciun moment de suicid.” Adrian Mititelu junior, internat la spital

Adrian Mititelu Jr. a avut parte de o perioadă dificilă după meciul dintre FC U Craiova și Dinamo. Implicat intens în activitatea echipei, el...

Tesla reduce prețurile unor modele în Europa, după ce a anunțat reduceri și în SUA

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt,...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă