29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăLifestyleNoul concept neobișnuit de superyacht: Un ochi de sticlă uriaș

Noul concept neobișnuit de superyacht: Un ochi de sticlă uriaș

Pe măsură ce un număr record de super-iahturi intră pe piață, designerii au ajuns la limite extreme pentru a se asigura că noile lor concepte ies în evidență, scrie BBC.

În ultimii ani, au existat diverse modele de iahturi extravagante inspirate de nave spațiale, rechini, filme post-apocaliptice și chiar origami.

Cu toate acestea, acest nou concept de la studioul indian de design de iahturi Bhushan Powar Design ar putea fi unul dintre cele mai atrăgătoare de până acum.

Vasul de 110 metri, numit Zion, are o cupolă de sticlă uimitoare care arată ca un ochi gigantic sau ca o „gaură neagră”.

Servind drept platformă de vizionare pentru cei de la bordul superiahturilor, oferă o vedere de 360 de grade și, fără îndoială, va atrage atenția  în timp ce se află pe mare.

„Conceptul nostru atrage privirile prin eleganța sa modernă și îl va surprinde pe proprietar cu misterele adâncurilor”, spun designerii, înainte de a sublinia că găurile negre – puncte din spațiu atât de dense încât creează adâncuri de gravitație – „atrag energie”.

În afară de dom, care este în mod clar caracteristica sa evidentă, Zion va avea o piscină infinită cu fund de sticlă, precum și un lift de sticlă care se deplasează de la o punte la alta.

Un flybridge unde pasagerii pot sta și se pot bucura de priveliște „în orice condiții meteorologice”, precum și un heliport de 12 metri sunt ambele situate pe puntea superioară a navei, care are o structură din aluminiu.

Există 10 cabine de lux la bord și un apartament matrimonial pe puntea principală, cu balcoane sky lounge acționate electric.

Puntea inferioară este alcătuită dintr-o zonă de club de plajă cu o sală de gimnastică și un spațiu deschis de grădină care poate fi transformat într-un salon spațios pentru plajă prin intermediul teraselor pliabile de o parte și de alta.

Zion, al cărui preț este estimat între 500 și 600 de milioane de dolari, va avea, de asemenea, un garaj mare de anexe, plin cu jet ski-uri și alte câteva jucării de apă.

Deși în prezent este doar un concept, fondatorul studioului de design, Bhushan Powar, speră ca Zion să devină realitate într-o bună zi.

Cu toate acestea, el admite că va fi nevoie de mult timp și de cercetări pentru a determina dacă acest lucru este posibil.

Cu sediul în Goa, Bhushan Powar Design s-a lansat în 2019 și este descris ca fiind „primul studio de design de iahturi de lux din India”.

Conceptele studioului sunt în mare parte influențate de Marea Arabiei, spune Powar.

În 2019, echipa de design a dezvăluit Mori, un concept de superyacht de 90 de metri care s-a inspirat din rechinul mako cu aripioare scurte.

Zion este unul dintre numeroasele modele inovatoare care au fost dezvăluite în acest an. Compania de design Lazzarini cu sediul la Roma 

a dezvăluit recent Air Yacht, un nou concept care poate „naviga atât pe cer”, cât și în ocean.

Între timp, alt studio de design italian, SkyStyle, și-a prezentat în ianuarie cel mai recent proiect, Unique 71, un superyacht de 71 de metri în formă de cuțit.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...
00:00:38

VIDEO: Boris Johnson: „Anularea dreptului constituțional la avort, un mare pas înapoi”

Premierul britanic Boris Johnson, care a susținut declarații în timpul unei călătorii în Rwanda, a declarat că anularea de către Curtea Supremă a SUA...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă