20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleNetflix dedică luna martie femeilor care au deschis drumuri în divertisment

Netflix dedică luna martie femeilor care au deschis drumuri în divertisment

Netflix dedică luna martie femeilor care au marcat cele mai fascinante premiere de pe ecran și publică pe canalele de social media locale un video manifest dublat în limba română de prima voce feminină din România asociată cu divertismentul global: Irina Margareta Nistor. 

Despre viziunea Netflix pentru viitoarea generație de femei din divertisment:

Netflix susține vocile feminine și va continua să o facă în viitor, iar pentru Bela Bajaria, Head of Global TV la Netflix, investiția în viitoarea generație din industria de divertisment este o prioritate. 

În calitate de femeie de origine indiană care a crescut în SUA, nu am văzut niciodată pe ecran un personaj care să arate ca mine, până când Parminder Nagra s-a alăturat ER în 2003. Însă în momentul în care am început să citesc scenarii în calitate de tânără angajată în televiziune, nu am lăsat precedentul să mă influențeze: în mintea mea, eroina oricărei povești era întotdeauna o fată de culoare, cu speranțe și aspirații, puncte forte și talente, la fel ca toate personajele albe. Ani mai târziu am reușit să transform acest vis în realitate cu Mindy Kaling în The Mindy Project – prin acest proiect, cred că milioane de fete din India au ajuns să vadă pe ecran un personaj care arată ca ele pentru prima oară.

Astăzi, sunt mândră să lucrez într-o companie care a adus multe premiere feminine la viață, atât în fața camerei de filmat, cât și în culise: prima actriță de origine Indigenă Mexicană nominalizată la Premiile Academiei; primul stand-up special cu o femeie coreeană; prima femeie de culoare care să regizeze un film cu supereroi; și prima femeie transgender care să semneze un contract pe termen lung cu un studio. Dar suntem abia la început. Este motivul pentru care sunt mai determinată ca niciodată să mă asigur că următoarea generație de femei din industrie are mai multe oportunități decât cea anterioară.

Experiența m-a învățat că poveștile extraordinare sunt universale: că pot veni de oriunde, pot fi create de oricine și îndrăgite de toată lumea – ceea ce contează este că sunt spuse într-un mod autentic. Acum trebuie să ne asigurăm că vocile ignorate de obicei – în acest caz femeile – primesc aceleași șanse de a fi auzite în industria noastră.

Pentru a descoperi mai multe povești create de, pentru și cu femei, accesați colecția dedicată: netflix.com/ziuainternationalaafemeii 

În plus, am pregătit și o listă cu recomandări producții despre femei care au scris istorie. De la prima femeie care a ajuns milionară prin propriile forțe, până la povestea uneia dintre primele femei din India devenită pilot de luptă, sunt multe povești de văzut, învățat și explorat de la aceste femei care au deschis drumuri:

Deepika Kumari – prima femeie arcaș din India care a câștigat Campionatul Mondial de Cadete (Ladies First)
Gunjan Saxena – prima femeie pilot de luptă din India (Gunjan Saxena: The Kargil Girl )
Lorena Ramírez – prima femeie Tarahumara care a concurat într-un ultramaraton european (Lorena Light-Footed Woman)
Madam C.J. Walker – prima femeie care a devenit milionară prin propriile forțe (Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker) 
Pat Henschel and Terry Donahue- printre primele jucătoare profesioniste de baseball (A Secret Love)
Roxanne Shante – una dintre primele femei MC care a ajuns faimoasă (Roxanne Roxanne)
Laerte Coutinho – prima creatoare de benzi desenate transgender din Brazilia (Laerte-se)

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă