0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeLifestyleMureșan este gata să se apere dacă Raul Rusescu îl va da...

Mureșan este gata să se apere dacă Raul Rusescu îl va da în judecată

Mijlocaşul Gabriel Mureşan, de ASA Târgu Mureş, este pregătit să se apere în cazul în care stelistul Raul Rusescu îl va da în judecată. Mureșan l-a lovit în plină figură pe Rusescu la meciul direct, din Liga I.

"I-am dat un sms imediat după şi l-am şi sunat a doua sau a treia zi, dar nu mi-a răspuns. Am înţeles de la apropiaţi că ar fi supărat pe mine şi că nu vrea să vorbească cu mine. Că n-are nimic cu mine, dar e supărat pe mine. I-am scris în sms că îl ajut cu ce are nevoie. Nu mi-a răspuns. Dacă se va ajunge la instanţe civile, eu ce pot să fac decât să mă apăr? Nu pot să fac altceva. Dar încă o dată îmi cer scuze. Nu a fost nici cea mai mică intenţie să-l lovesc. Dar acum ce să fac? Dacă ar fi să dau timpul înapoi, nu aş mai fi sărit la mingea aia şi cu asta s-ar fi terminat totul. M-am uitat şi eu la reluări şi se vede urât. Arbitrul Istvan Kovacs nu m-ar fi iertat dacă ar fi văzut intenţie şi duritatea loviturii. Sunt sigur că dacă eram eu cel lovit nu se mai scria nimic despre asta", a spus Mureşan, potrivit Mediafax.

Fotbalistul ardelean consideră că suspendarea iniţială de 16 etape pe care a primit-o după meciul cu Steaua i se pare exagerată şi a adăugat că ar fi fost de acord să nu joace atât timp cât nici Rusescu nu o face.

"Dacă regulamentul nostru nu permite suspendare… Dacă era după regulament aş fi fost de acord să stau o lună-două, dar nu 16 etape, să pierzi trei-patru luni. Când revine el atât ar putea să stea şi jucătorul care l-a accidentat, să zicem o lună. Mi-aş dori foarte mult să revină, să poată să joace, dar nu depinde mine şi nici de el, ci de recuperare", a afirmat el.

Referindu-se la o fază similară, din meciul amical România – Danemarca, Mureşan a declarat că este convins că nici Lucian Sânmărtean nu a vrut să-l lovească în figură cu cotul pe danezul Lucas Andersen.

"Să fim sinceri, ce, Sânmărtean a vrut să lovească? Nu a vrut, a fost un contact, dar sunt sigur că nici el nu a vrut să lovească. Nici la Sânmărtean arbitrul nu a dat roşu. Vor mai fi accidentări din astea o grămadă", a mai spus Mureşan.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocaşul echipei ASA Târgu Mureş Gabriel Mureşan după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Raul Rusescu, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I. La acea fază, arbitrul Istvan Kovacs a dictat fault şi l-a sancţionat pe jucătorul gazdelor doar cu un cartonaş galben.

ASA Târgu Mureş a contestat decizia, iar Comisia de Recurs a FRF a anulat, la 17 noiembrie, sancţiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină lui Mureşan.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, după ce Comisia de Recurs a FRF a anulat suspendarea lui Gabriel Mureşan, că în urma acestei decizii s-a dat liber la violenţă. De asemenea, Argăseală a afirmat că Rusescu l-ar putea acţiona în instanţele civile pe Mureşan pentru accidentarea pe care i-a provocat-o.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe săptămâni, după ce a fost nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la ochiul drept, unde a suferit o fractură de orbită. Stelistului i-a fost inserată o placă de titan în zona craniului.

Cele mai citite

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă