15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleMotive pentru care să alegi sistemele de ventilație cu recuperare de căldură...

Motive pentru care să alegi sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Prana

Atât spațiile de mari dimensiuni, cum ar fi halele sau supermarketurile, cât și locuințele, au nevoie de sisteme de ventilație potrivite.

Dacă în trecut ventilația naturală făcea față cu succes cerințelor de aerisire și dezumidificare a încăperilor, în prezent –  datorită noilor materiale utilizate în construcții – este nevoie de sisteme moderne de ventilație, întâlnite și sub numele de sisteme de ventilație mecanică.

Principalele sisteme de ventilație întâlnite în locuințele oamenilor

În locuințele oamenilor sunt întâlnite, în prezent, atât sistemele de ventilație naturală – aerisirea prin intermediul golurilor și fisurilor sau prin deschiderea ușilor și ferestrelor, cât și sisteme de ventilație mecanică.

Dintre acestea din urmă se pot menționa: ventilatoarele, hotele, aparatele de aer condiționat, sistemele de ventilație recuperatoare de căldură etc.

În ceea ce privește eficiența, sunt ideale sistemele de ventilație cu recuperare de căldură. Acestea, la rândul lor, se împart în două tipuri: centralizate și descentralizate.

Tot mai multe persoane optează pentru sistemele de ventilație descentralizate, atât pentru silențiozitatea lor, cât și pentru faptul că permit un control separat pentru fiecare încăpere, se curăță ușor și nu permit zgomotului să pătrundă în interior.

Ce sunt, mai exact, sistemele de ventilație recuperatoare de căldură?

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, întâlnite și sub numele de recuperatoare de căldură pentru aerisire, sunt obligatorii în cazul caselor izolate cu termosistem și în cazul caselor pasive.

Acestea:

●       asigură circulația aerului prin locuință;

●       țin la distanță praful și alergenii;

●       elimină mirosurile neplăcute;

●       controlează nivelul de umiditate din interior;

●       împiedică formarea condensului și, implicit, apariția mucegaiului;

●       păstrează căldura în încăperi.

Mai exact, un ventilator cu recuperare de căldură funcționează pe baza unui sistem simplu, ce presupune alimentarea permanentă cu aer proaspăt, cu temperatură optimizată, a încăperii în care este montat.

Prana – eficiență energetică, ecologie, calitate

Compania Prana, inventatorul sistemului de ventilare cu recuperare de căldură cu dublu flux, pune la dispoziția clienților mai multe tipuri de sisteme de ventilare:

●       Recuperatorul PRANA-150 și Recuperatorul PRANA-200G – destinate spațiilor rezidențiale;

●       Recuperatorul PRANA-200C – destinat spațiilor comerciale de dimensiuni medii (birouri, centre comerciale, centre sportive);

●       Recuperatorul PRANA-250 – destinat spațiilor cu o suprafață foarte mare, cum ar fi unitățile de producție.

Recuperarea de căldură cu dublu flux este o tehnologie revoluționară în domeniul recuperării și conservării energiei, ce asigură consumatorilor confort sporit și economie de bani.

5 motive pentru care să alegi sisteme de ventilație cu recuperare de căldură Prana

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Prana au următoarele avantaje:

1. Cresc eficiența energetică a locuinței
Acest lucru înseamnă reducerea cu până la 30% a cheltuielilor de încălzire în timpul iernii și economii de până la 70% din bugetul energiei consumate pentru aerul condiționat în timpul verii. Eficiența energetică este datorată trecerii simultane și continue a fluxurilor de admisie și evacuare, prin schimbătorul de căldură din cupru, fără a amesteca fluxurile de aer.

2. Dimensiunile compacte le fac să fie ușor de integrat în orice decor
Întregul recuperator este ascuns în grosimea peretelui, în exterior rămânând doar grilele de ventilație.

3. Debitul mare de aer permite ventilarea unor suprafețe generoase
Chiar și cel mai mic model de recuperator Prana este suficient pentru a ventila o suprafață de până la 60 de metri pătrați. Acest lucru este datorat tehnologiei revoluționare dublu flux, ce presupune un debit dublu de aer față de recuperatoarele clasice cu flux reversibil.

4. Asigură decontaminarea aerului
Schimbătorul de căldură din cupru, datorită materialului cu proprietăți antiseptice excelente, crează un mediu care asigură decontaminarea aerului, iar virușii, bacteriile și microbii își pierd astfel viabilitatea.

5. Sunt ușor de întreținut și silențioase
Recuperatoarele au un sistem de auto-curățare și nu au filtre cu potențial de contaminare care să necesite schimbări periodice. În plus, datorită modului de funcționare conceput cu atenție, nu produc sunete deranjante, cum fac, de exemplu, sistemele de ventilație centralizate.

În concluzie, este esențial să se opteze pentru sisteme de ventilație eficiente, care să asigure atât sănătatea celor din interiorul locuinței, cât și cea a casei în general.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Prana fac acest lucru, aerisind eficient încăperile și asigurând în permanență o cantitate de aer proaspăt și bogat în oxigen și ioni naturali.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă