5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleMobila de bucătărie inspirată de natură este alegerea omului modern

Mobila de bucătărie inspirată de natură este alegerea omului modern

Ți-ai construit un stil de viață cât mai apropiat de natură ce include mâncare organică, reducerea și reciclarea deșeurilor, precum și folosirea alimentelor naturale pe care le gătești acasă? Atunci, cu sigurață, stilul de mobilă de bucătărie care te interesează este cel inspirat de natură.

De fiecare dată când intri în zona casei tale dedicate gătitului mâncării, mâncatului și relaxării, vrei să te simți mai aproape de natură și liniștit cu tine. Cele mai bune idei pentru mobila de bucătărie sunt cele vechi și simple. Specialiștii în amenajări interioare apelează la trendul natural pentru a mulțumi cât mai mulți clienți și a construi mobilă durabilă.

Iată care sunt caracteristicile amenajării mobilei de bucătărie inspirate de natură

1. Paleta de culori este naturală.

Culorile naturale precum crem, maro lemn, negru cărbune, gri piatră și verde frunză nu se demodează niciodată pentru că au fost în jurul nostru încă de la începutul vremurilor. Combinațiile curajoase de culori pot fi în trend pentru o perioadă însă, după câțiva ani, când vei vrea să redecorezi bucătăria, vor arăta demodate și își vor pierde din farmec. 

Pe de altă parte, când alegi o idee de design al mobilei de bucătărie în culori naturale și mergi pe aceeași linie cu accesoriile și aparatura electrocasnică, bucătăria va arăta la fel de bine și cu aer proaspăt mulți ani după fiecare redecorare.

2. Folosește materiale naturale oriunde este posibil. 

Lemnul și piatra sunt obligatorii pentru o bucătărie inspirată de natură. Aceste materiale nu sunt cele mai ieftine, însă calitatea și durabilitatea lor le transformă într-o investiție bună ce te va face să economisești bani pe termen lung. Evident, poți imita naturalul folosind anumite finisări însă, pentru o calitate mai bună a mobilei de bucătărie și un efect mai impresionant, alege materialele autentice pe care Mama Natură ni le-a lăsat.

3. Alege lumina difuză pentru bucătărie. 

Noile idei de amenajare a bucătăriilor urmăresc să creeze o atmosferă plăcută și intimă, în loc să orbească locuitorii cu lumină puternică. Designerii recomandă lumina difuză pentru bucatariile inspirate de natură. Asta înseamnă folosirea becurilor cu putere scăzută și alegerea spoturilor de lumină suplimentare acolo unde este nevoie de mai multă luminină: deasupra chiuvetei, a blatului sau a aragazului. 

O idee bună este, dacă îți permite construcția, să instalezi ferestre luminatoare pentru a profita de lumina naturală și a crea o atmosferă specială în bucătărie.

 

 

4. Adu plantele în bucătăria ta. 

Mobila de bucătărie inspirată de natură nu este completă fără elemente naturale cum sunt plantele. Ele pot fi în ghiveci  sau sub formă de buchet de flori sălbatice pe masa principală. Dacă ești o persoană practică, poți să-ți crești propriile condimente folosite la gătit, cum ar fi pătrunjelul și mărarul. Aceste plante vor aduce o aromă deosebită rețetelor tale și vor crea o atmosferă naturală în bucătăria ta.

Aceste idei de amenajare a bucătăriei tale inspirate de natură necesită puțin mai multă muncă decât altele și costă ceva mai mult, însă rezultatul merită eforturile și oferă o atmosferă deosebită, precum și un imbold de a pregăti mâncăruri simple și sănătoase.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă