21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleMişcarea #Metoo duce la crearea unui nou tip de angajat la Hollywood

Mişcarea #Metoo duce la crearea unui nou tip de angajat la Hollywood

Actriţa Emily Meade, care joacă rolul unei prostituate devenite star porno în serialul “The Deuce”, se află la originea acestei modificări, după ce le-a cerut creatorilor şi producătorilor show-ului TV să angajeze “un avocat strict pentru scenele sexuale” pe platoul de filmare.

Reţeaua TV a adus-o pe platouri pe Alicia Rodis, director asociat la Intimacy Directors International, o organizaţie non-profit care are ca misiune normalizarea “standardelor înalte pentru regizarea scenelor intime şi de violenţă sexuală, pentru a preveni abuzurile şi hărţuirea”. Rodis a fost consilier pentru actori şi echipa de filmare a serialului “The Deuce” în timpul celui de-al doilea sezon.

Proiectul pilot a avut atât de mult succes, încât HBO a confirmat că a angajat un “coordonator de intimitate” pentru toate scenele cu conotaţie sexuală din toate filmele şi serialele sale.

Emily Meade a spus că un astfel de consilier i se pare similar unui coordonator de cascadorii. Aceasta a explicat că Rodis a intervenit în timpul filmărilor pentru drama despre industria sexuală în anii 1970 prin gesturi mărunte, dar importante, precum oferirea unei pături pentru acoperirea zonelor intime, pernuţe pentru genunchi, spray de gură şi lubrifiant aromat.

Rodis urma să ajute la impunerea unor limite clare între “sexualitatea dintre două personaje şi ceea ce se întâmplă de fapt între actori”, consimţământul fiind cuvântul de ordine.

HBO este criticat adesea pentru ceea ce unii numesc scene de nuditate gratuită. În 2015, HBO a fost aspru criticat după ce a inclus o scenă despre un viol brutal în serialul “Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”.

Home Box Office (HBO) este o reţea de televiziune premium prin cablu şi satelit, deţinută de Time Warner prin compania Home Box Office, Inc. Programul este în general compus din filme şi seriale produse de HBO, alături de alte producţii TV, dar şi emisiuni de stand-up comedy şi concerte speciale.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă