10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleMiele este gazda celor mai savuroase cursuri de cooking

Miele este gazda celor mai savuroase cursuri de cooking

Lumea plină de savoare și arome a gastronomiei își deschide porțile pentru pasionați prin cursurile de cooking găzduite de Miele. În fiecare săptămână, showroom-ul celui mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium se transformă în sală de clasă, „dascăli” fiind Adi Hădean, Alin Chivu sau Albertina&Florența.

Chef Adrian Hădean

Născut într-o zonă recunoscută pentru preparate aromate și condimentate, Adi Hădean își va purta „elevii” prin toate zonele bucătăriei. Dacă primii cursanți au descoperit tainele care stau în spatele unui preparat perfect din carne roșie, în luna noiembrie Adi le va arăta 5 tehnici pentru prepararea peștelui și fructelor de mare.

Dar pentru că unui meniu gourmet îi trebuie asociat un pahar de vin pe măsură, în penultima săptămână din noiembrie, pe 22 noiembrie, chef Hădean și renumitul somelier Eduardo Garcia del Amo fac echipă la cursul de „food and wine pairing”. Cursanții vor învăța cum să combine armonios felurile esențiale de mâncare cu tipurile principale de vinuri, motivele pentru care acestea merg bine împreună și la fel de important, momentele în care este oportun să fie combinate.

Prilej de reunire a familiei, masa de Crăciun este, pentru mulți români, cel mai important element al sărbătorilor de iarnă. Iar cei care își doresc să o transforme într-un festival culinar vor învăța cum să facă asta la ultimul curs din an, pe 13 decembrie. Chef Hădean își va împărtăși propriile secrete despre alegerea ingredientelor, combinarea acestora cu succes, precum și așezarea pe masă pentru un efect vizual delicios.

Alin Chivu

Un desert bun poate transforma o masă obișnuită într-o amintire de neuitat. De acest aspect se va ocupa Alin Chivu, absolvent al celei mai renumite școli de cofetărie din Franța, Lenotre. În cadrul celor 3 cursuri pe care le va susține în showroom-ul Miele, Alin își va plimba cursanții prin delicioasa lume a prăjiturilor franțuzești, cu tot atâtea rețete savuroase.

Astfel, pe 31 octombrie, eclerul este vedeta serii, cursanții urmând să învețe cum se prepară aluatul celebrului desert, crema de ecler, fie de vanilie, ciocolată sau cafea, precum și fondantul care decorează și completează gustul inconfundabil. În plus, vor prepara și Religieuse, o prăjitură asemănătoare cu eclerul, dar care „îmbracă” alte haine de prezentare.

Pe 21 noiembrie, miile de foi ce par să alcătuiască Millefeuilles vor fi scoase din cuptoarele Miele. Foietajul cu unt realizat perfect va arăta, după tăiere, precum foile unei cărți, spune cofetarul Alin Chivu, iar metodele prin care se ajunge la acest rezultat savuros sunt subiectul cursului de la finalul lunii.

Cum de pe masa de Crăciun nu poate lipsi desertul, cursul din 19 decembrie este dedicat Pain D’Epices, un preparat asemănător checului. Bogat în lapte, miere și asezonat cu scorțișoară, anason stelat și nucșoară, acest desert îmbracă întreaga casă într-o aromă irezistibilă, ce va fi descoperită de toți cursanții.

Albertina&Florența

Echipa formată dintre o vedetă TV și un cofetar cu experiență de peste 20 de ani nu poate fi decât una de succes. Iar din această colaborare s-au născut cursurile care îi vor duce pe cursanți prin toate etapele preparării unor prăjituri perfecte.

Spre final de octombrie se lucrează la inițierea în tainele de bază a ingredientelor unui blat delicios. Mai apoi se trece la treabă, adică la prepararea blaturilor de ciocolată și nucă, dar și a pandișpanului cu vișine.

În prima parte a lui noiembrie vine rândul cremelor, căci patiseria n-ar putea exista fără ele. Fine, de ciocolată sau din lămâie savuroasă, cremele patissiere sunt subiectul acestui curs ce durează minimum 3 ore.

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Națională se pun din nou la treabă cuptoarele Miele. Atunci, cursanții descoperă trei rețete delicioase de fursecuri. Astfel, din tăvile aburinde vor ieși paleuri cu stafide, pricomigdale și biscuiți de casă.

În mod tradițional, luna decembrie este dedicată Sărbătorilor de Iarnă. Drept urmare, cursul din prejma Sf. Nicolae va îmbrăca showroom-ul Miele în aromele cozonacului tradițional de casă, precum și ale turtei dulci. Iar în cele din urmă, în apropierea Crăciunului, tortul diplomat este subiectul serii. Albertina și Florența le vor arăta cursanților cum se pregătește acest desert, dar și tehnici pentru un decor de poveste, fie că este vorba de tort de ciocolată, de frișcă, naked sau chiar ciocolată curgătoare.

Mai multe detalii despre cursurile de cooking, precum și informații despre date și prețuri, pot fi aflate de pe pagina Miele.

 

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă