23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle#metoo, caz închis. Ce sumă trebuie să plătească Harvey Weinstein

#metoo, caz închis. Ce sumă trebuie să plătească Harvey Weinstein

Cunoscutul caz #metoo, care l-a avut în centrul atenției pe producătorul de filme Harvey Winstein pare să fi ajuns la final.

 

Mary Walrath, judecătoarea Curții de Faliment din Delaware care a aprobat recent planul de lichidare al companiei Weinstein. Astfel, prodcătorul va trebui să despăgubească cele 37 de femei care l-au acuzat de hărțuire sexuală cu suma de 17 milioane de dolari.

 

Conform The Wall Street Journal, judecătoarea a spus printr-o videoconferință că acordul le oferă victimelor lui Weinstein un proces echitabil și privat pentru obținerea despăgubirilor, fără a fi nevoie să suporte ani în șir procese publice și incerte.

 

8 dintre femei însă s-au declarat nemulțumite de propunerile de despăgubire și au respins acordul, ceea ce înseamnă că îl vor putea da din nou în judecată pe fostul magnat de la Hollywood.

 

Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost acuzat de abuzuri sexuale pe care le-a săvârșit începând cu anii 1970.

 

În urma mișcării #metoo care s-a declanșat în 2017 și care fost pe primele pagini ale tuturor ziarelor din lume, America a discutat în sfârșit deschis despre hărțuirea și agresiunea sexuală care se practică la cel mai înalt nivel.

 

Harvey Weinstein a fost condamnat, în martie 2020, la 23 de ani de închisoare, pentru viol și agresiune sexuală. Acesta își săvârșește pedeapsa la penitenciarul Wende Correctional Facility (Wende CF) din statul New York, unde anul trecut a fost ținunt în carantină după ce s-a confirmat că avea COVID-19.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă