10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleMerita investitia intr-un aspirator cu apa? Care sunt avantajele oferite?

Merita investitia intr-un aspirator cu apa? Care sunt avantajele oferite?

Nu exageram deloc atunci cand spunem ca aspiratoarele sunt cele mai folosite electrocasnice. Practic, in orice casa ai merge sunt sanse destul de mari sa gasesti aspirator, indiferent de categoria din care face parte acesta (aspirator clasic, cu filtrare prin apa, cu spalare, de mana, auto etc.).

Utilitatea unui astfel de aparat nu poate fi contestata in ceea ce priveste obtinerea si mentinerea curateniei unei locuinte. Partea buna este ca pe piata putem gasi mai multe categorii de aspiratoare, in functie de care sunt nevoile noastre, iar bugetul nu trebuie sa fie neaparat unul mare, din moment ce exista modele foarte accesibile ca pret. Practic pretul porneste de la 100-200 de lei, insa poate ajunge la peste 2000-3000 lei in cazul acelor modele profesionale.

In debutul acestui articol am enumerat mai multe categorii de aspiratoare, insa noi astazi ne vom indrepta atentia doar catre una singura, si anume cea a aspiratoarelor cu apa. De ce? Pentru ca de-a lungul timpului acestea au reusit sa isi dovedeasca in repetate randuri eficienta. De remarcat ca din aceasta categorie fac parte atat modelele cu filtrare prin apa, cat si cele cu spalare, acestea din urma avand preturi ceva mai ridicate.

Cel mai probabil te intrebi acum spre ce modele de aspiratoare cu apa merita sa iti indrepti atentia. Ei bine… la aceasta intrebare raspunsul il poti da doar tu, iar asta pentru ca tu esti singurul care stie ce isi doreste cu adevarat de la un astfel de aparat. O sa iti fie mult mai usor sa alegi atunci cand stii exact care sunt diferentele dintre un model cu filtrare prin apa si unul cu spalare.

 

Aspiratoarele cu filtrare prin apa sunt cele care in locul unui filtru Hepa (High efficiency particulate air) de panza sau din hartie are prezent un filtru cu lichid. Acest lichid poate fi pur si simplu apa ori apa in combinatie cu detergent sau alte solutii de curatare.

Filtrarea prin apa este mult mai eficienta decat cea clasica atunci cand vine vorba de pastrarea prafului in recipient. Se stie foarte bine faptul ca modelele vechi, cu clasicele filtre din hartie, aruncau inapoi in aer o mare parte din praful aspirat, care in acest fel se depunea inapoi pe covor sau mobila. Unde mai pui ca daca esti o persoana care sufera de alergii o sa ai serioase batai de cap. Tot la capitolul avantaje mentionam faptul ca nu vom fi nevoiti sa schimbam filtrul regulat, ci pur si simplu sa il spalam la fiecare cateva folosiri.

De cealalta partea aspiratoarele cu spalare sunt cele care pot aspira atat uscat, cat si umed. Cu ce ne ajuta acest lucru? Ei bine… nu de putine ori suntem pusi in situatia in care, pe covor, varsam diferite lichide. Cu ajutorul unui astfel de aspirator ne va fi mai usor sa curatam si sa scoatem chiar si eventualele pete. Ca dezavantaje aici mentionam pretul ridicat pe care il au aceste aspiratoare, dar si dimensiunile acestora, care ne pot pune probleme la depozitare, mai ales daca stam intr-o garsoniera.

 

Acum sa ne indreptam putin atentia catre cele cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand cumparam un nou aspirator, pentru a avea garantia ca am luat cea mai buna decizie pentru nevoile noastre. De remarcat ca acestea sunt aplicabile in cazul oricarui tip de aspirator, in mare parte caracteristicile fiind aceleasi.

Un prim lucru care trebuie luat in considerare este puterea de aspirare. Trebuie spus si accentuat faptul ca intre puterea aspiratorului si puterea de aspirare sunt diferente destul de mari, cea din urma fiind cea care intr-adevar conteaza. Puterea aspiratorului este insa cea pe care producatorii o promoveaza intens, deoarece numerele sunt mult mai mari si in acest fel cumparatorii sunt usor influentati de acest aspect.

Daca stai la bloc si obisnuiesti sa aspiri la ore tarzii din noapte sau foarte de dimineata atunci va trebui sa te uiti si la nivelul de zgomot al acestuia. De ce? Pentru ca nu vrei sa iti deranjezi vecinii. La fel de importanta este si clasa energetica din care face parte aspiratorul. Mai ales daca folosesti des aspiratorul. Nu vrei sa platesti foarte multi bani la final de luna pe facturi.

 

 

Cele mai citite

Fiul lui Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu Piedone și-a depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al partidului PUSL. Candidatul Partidului Umanist...

90 de blocuri din Capitală, fără apă caldă până la finalul lunii

Aproximativ 90 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă începând de astăzi și până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de...

Baby Nest-ul de la Marianne’s Goodies: Soluția ideală pentru somnul și joaca în siguranță a bebelușilor

Descoperă cum Baby Nest-ul de la Marianne's Goodies, un brand românesc de inovație în domeniul articolelor pentru bebeluși, asigură o tranziție lină și sigură...
Ultima oră
Pe aceeași temă