19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleMelania Trump, în prag de plecare de la Casa Albă

Melania Trump, în prag de plecare de la Casa Albă

În seara de 18 ianuarie, Melania a dorit să își ia „la revedere” de la poporul american printr-un mesaj video înregistrat, dând de înțeles că nu va fi prezentă la ceremonia de învestire a noului şef al statului, Joe Biden.

„A fost cea mai mare onoare din viața mea să servesc ca primă doamnă a Statelor Unite. Am fost inspirată de americani incredibili din toată țara, care ne ridică comunitățile prin bunătatea, curajul, și grația lor. Ultimii patru ani au fost de neuitat. În timp ce eu și Donald încheiem șederea la Casa Albă, mă gândesc la toți oamenii pe care i-am dus acasă în inima mea și la poveștile lor incredibile de dragoste, patriotism și determinare”, și-a început Melania discursul. 

De-a lungul celor 6 minute ale discursului său oficial Melania a ținut să mulțumească cadrelor medicale implicate în lupta cu coronavirus, cât și militarilor care servesc țara. Soția lui Donald Trump a dorit să sublinieze și să încurajeze americanii abstinența de la violență:

„Fiţi pasionaţi în tot ce faceţi. Însă amintiţi-vă mereu că violenţa nu a fost niciodată soluţia şi nu va fi niciodată justificată”, a declarat ea.

Absența președintelui și primei-doamne în exercițiu de la ceremonia de învestire este un gest fără precedent în politica americană. Ultimele zile ca primă doamnă nu au venit nici cu vești bune pentru ea. Potrivit unui sondaj realizat de BBC Melania Trump părăsește Casa Albă cu unul din cele mai slabe scoruri acordate primelor doamne. Are o popularitate de 47% dintre participanții la sondaj au o viziune nefavorabilă asupra primei doamne, faţă de fostele prime doamne care au primit vot favorabil: 67% pentru Laura Bush, sau de cele 69 de procente ale lui Michelle Obama. În ultimele zile petrecute în Washington, Melania și-a petrecut timpul departe de ochii lumii, împachetând bunurile familiei și pregătindu-se pentru următorul capitol din viața lor. 
 

 
 
Nu le pasă de nimic… 

Melania și Donald Trump nu vor ține absolut deloc cont de tratițiile care datează de sute de ani la Casa Albă. Una dintre ele ar fi turul Casei, pe care Melania ar fi trebuit să îl ofere succesoarei sale, Jill Biden. Familia Trump nu i-au invitat însă pe Biden și soția acestuia la vizita în Biroul Oval. „Melania Trump va deveni prima doamnă din era modernă care nu o va invita pe femeia care o va înlocui la Casa Albă pentru o plimbare a locuințelor private de la etajele al doilea și al treilea”, a notat autorul Kate Andersen Brower pentru CNN.com. 
Tradiția are loc din 1950 când Bess Truman a găzduit-o pe înlocuitoarea ei Mamie Eisenhower și a avut loc la fiecare 4 ani, în ciuda condițiilor politice tensionate.  
Ceremonia de inaugurare a lui Biden are loc miercuri, la ora prânzului.  Familia Trump nu va fi prezentă nici acolo, zvonul fiind confirmat de un reprezentant al lui Joe Biden, cel care va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.  
Ultimul președinte care nu a participat la jurământul succesorului său a fost Andrew Johnson în urmă cu aproximativ 150 de ani. Trump trebuie să plece de la Washington DC miercuri dimineață devreme, participând la o ceremonie de „la revedere” la Joint Base Andrews, programată pentru ora 8:00.  
 
 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă