Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 03.12.2018 - 10:53

Maşina de scris a lui Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, vândută la licitaţie

Rl online

Actualizat: 03.12.2018 - 10:53

Piesa-cheie a licitaţiei a fost maşina de scris Underwood Standard Portable, pe care Hefner a folosit-o în facultate, dar şi la publicarea primului exemplar al revistei Playboy. 

Copia personală a acestui număr, cu Marilyn Monroe pe copertă, s-a vândut cu 31.250 de dolari. 

Alte loturi au inclus exemplare Playboy din 1953-2013, care au fost vândute pentru 76.800 de dolari; un inel din aur de 14 karate, ornat cu o placă de onix neagră, care deschidea în mijloc un compartiment în care se afla o pastilă Viagra, a fost vândut cu 22.400 de dolari; o jachetă de piele personalizată Jeff Hamilton Los Angeles Lakers a fost adjudecată la 16.000 de dolari. De asemenea, o limuzină Lincoln din 1998 a fost vândută pentru 44.800 de dolari. 

Steaua lui Hefner de pe Walk of Fame a fost vândută cu 57.600 de dolari. 

Printre cei care au licitat au figurat Pauly Shore şi Jim Belushi, acesta din urmă adjudecându-şi o copie a scenariului programului de televiziune "Saturday Night Live", prezentat de Hefner în 15 octombrie 1977, pentru care a plătit 3.125 de dolari. 

Veniturile provenite în urma licitaţiei vor fi destinate Fundaţiei Hugh M. Hefner, care sprijină organizaţiile care militează pentru drepturile civile şi pentru libertatea de expresie. 

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine