30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleMașina de cusut și surfilat – ce este și care sunt caracteristicile...

Mașina de cusut și surfilat – ce este și care sunt caracteristicile acesteia

Specialiștii cu experiență vastă în domeniul confecțiilor textile știu ce reprezintă o mașină de cusut și surfilat, însă cei pentru care această sferă reprezintă doar un hobby, fiind deci începători, vor avea probleme în înțelegerea modului în care un astfel de dispozitiv funcționează.

Dacă aceștia din urmă se află în căutarea unei mașini de cusut și surfilat, trebuie să cunoască semnificația termenului din urmă și să știe cum să o aleagă corect. Pe scurt, a surfila înseamnă a întări marginile unei țesături pentru a preveni destrămarea acestora. În ceea ce privește factorii ce influențează procesul de selecție, aceștia sunt numeroși și vor fi prezentați în cele ce urmează.

Ce este o mașina de cusut și surfilat?

Acest aparat 2 în 1 îmbină funcțiile unei mașini de cusut clasice cu cele ale uneia de surfilat. Oricine alege o astfel de mașină va beneficia de duble avantaje și de posibilități multiple de a realiza piese vestimentare rezistente, ce nu se vor destrăma la prima purtare.

Pentru o mică firmă de confecții, o mașină cu funcție principală de surfilat este mai potrivită, în timp ce făbricile cu producție de masă se vor baza clar pe mașinile de cusut industriale.

Care sunt caracteristicile unei mașini de cusut și surfilat?

Pe piață există o multitudine de modele de astfel de aparate, care mai de care mai performante, cu funcții multiple sau destinate anumitor tipuri de activități. Alegerea celui mai potrivit model pentru firmă sau pentru uz personal depinde în foarte mare măsură de caracteristicile acestei mașini.

1. Tipul mașinii
Acesta este dat de funcțiile pe care mașina le are. Astfel, se disting următoarele programe incluse în mașinile de cusut:

●     coasere;

●     brodare;

●     surfilare;

●     matlasare (căptușire).

Există deci, aparate ce au o singură funcție de bază din cele menționate, dar există și modele ce includ două sau mai multe funcții într-un singur aparat. De exemplu, unul dintre cele mai complexe modele este reprezentat de acea mașină de cusut, brodat şi surfilat Overlock.

De asemenea, în funcție de materialul utilizat, aceste dispozitive se împart în: mașini pentru cusături normale și mașini pentru cusături elastice (Uberdeck).

2. Viteza de coasere
Această caracteristică are o importanță mai mare pentru firmele mici și mijlocii sau pentru marile fabrici din domeniul confecțiilor, decât pentru designeri, ateliere de mici dimensiuni sau pentru uz casnic.

Viteza de coasere se măsoară în împunsături de ace pe minut. Pentru cei aflați la început de drum în arta confecțiilor, recomandarea specialiștilor este alegerea unei mașini cu un număr maxim de 800-900 de împunsături pe minut, în timp ce pentru marile făbrici, recomandarea crește la un număr de 1000-1300 de împunsături.

3. Funcțiile extra
Aceste funcții vin în completarea celei principale, având ca scop îmbunătățirea experienței utilizatorilor: viteza de coasere ajustabilă, posibilitatea utilizării mai multor ace și fire de ață, iluminarea suprafeței de lucru, dispozitiv de tăiere a materialului suplimentar, funcții de atenționare în cazul poziționării incorecte a acului sau a aței etc.

4. Brandul
De brandul mașinii de cusut depinde performanța acesteia. Astfel, în funcție de nevoile fiecăruia și de scopul pentru care mașina va fi utilizată, cele mai renumite branduri din acest domeniu sunt: Brother, Baby Lock, Bernette by Bernina, Gritzner și PRYM.

Cusut&Brodat – mașini de cusut performante, de la branduri de top

Toate brandurile amintite mai sus se regăsesc în portofoliul merceriei online Cusut&Brodat, parte a Bro Rom – cel mai vechi furnizor de mașini de cusut Brother în România.

Oferind o gamă variată de mașini de cusut și surfilat, Cusut&Brodat este o firmă de renume printre pasionații de confecții, întrucât produsele oferite au unul dintre cele mai bune raporturi calitate-preț de pe piață. De asemenea, serviciile de consultanță, suport, consiliere și service pentru toate mașinile de cusut reprezintă unul dintre atuurile majore pentru care firma este apreciată. Oferind informații nu doar despre produsele comercializate, ci și despre întreaga lume a confecțiilor, experții firmei răspund întocmai nevoilor clienților (fie ei persoane fizice sau juridice, studenți în cadrul facultăților de arte sau mici designeri).

Cu peste 16 ani experiență în domeniu, magazinul online deține în portofoliul său produse performante și durabile, de la mai mult de 100 de furnizori. Așadar, orice persoană interesată de achiziționarea unei mașini de cusut sau a unor accesorii pentru aceasta este îndemnată să aleagă calitatea și diversitatea produselor oferite de Cusut&Brodat, bucurându-se în același timp de un preț excelent. 

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă