Mașină de colecție a unui membru al trupei The Beatles, licitat pentru o sumă fabuloasă

Un Mercedes negru din 1984, care i-a aparţinut muzicianului britanic George Harrison, va fi vândut la licitaţie luna viitoare cu un preţ de circa 40.000 de lire, potrivit estimărilor, informează Press Association.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2018 - 19:15

Fostul membru The Beatles a modificat maşina Mercedes 500 SEL AMG potrivit dorinţelor sale, adăugându-i inclusiv un telefon de maşină. Cântăreţul a cumpărat automobilul în mai 1984 în apropierea locuinţei sale din Henley-on-Thames, Oxfordshire.

Spoilere, volan din piele şi un finisaj negru cromat au fost de asemenea adăugate maşinii, îmbunătăţiri care l-au costat pe Harrison 85.000 de lire sterline.

Investiţia a meritat totuşi din moment ce maşina şi-a făcut apariţia în videoclipul ''Real Love'' din 1995 al trupei Beatles.

Harrison a parcurs 30.000 de mile la bordul Mercedes-ului în cei 16 ani cât a fost în posesia sa, înainte să-l vândă unui prieten în august 2000.

Casa de licitaţii Omega Auctions va pune automobilul în vânzare în oraşul Newton-Le-Willow, din Merseyside, la 24 martie.

Maşina va fi însoţită de o mulţime de certificate tehnice, un document cu kilometrajul înregistrat anual din 1996 precum şi cartea de service originală.

''George a iubit şi a preţuit această maşină timp de 16 ani'', a declarat supervizorul licitaţiei, Paul Fairweather.

''Este o maşină frumoasă, un autoturism clasic în adevăratul sens al cuvântului, gata să fie condusă'', a adăugat acesta.

Anul trecut, un Porsche negru 928, ediţie limitată, care i-a aparţinut lui Harrison, s-a vândut pentru 37.000 de lire sterline, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...