22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyle"Lupta dintre apă şi foc - O lecţie de supravieţuire în caz...

“Lupta dintre apă şi foc – O lecţie de supravieţuire în caz de incendiu”

Cartea este de colorat şi prezintă o poveste – “lupta dintre Licurin-flacără şi Şipot-curgător” – din care copiii învaţă că nu trebuie să se joace cu focul, fiind cuprinse şi sfaturi în caz de incendiu, transpuse într-un limbaj accesibil.

Piesa de teatru, jucată de copii mai mari de la Compania de teatru pentru copii şi adolescenţi, a transmis celor mici cum să se comporte în caz de incendiu.

După spectacol, copiii au putut să admire maşina de pompieri expusă cu acest prilej, iar, spre bucuria celor mici, mai mulţi pompieri îmbrăcaţi în echipamentul de protecţie au făcut poze împreună cu ei şi le-au explicat cum funcţionează furtunul cu apă din dotare.

“În urma poveştilor pe care noi le-am aflat despre Colectiv am înţeles că tinerii care au fost acolo nu erau în marea lor majoritate pregătiţi, nu ştiau cum să reacţioneze în cazul unui incendiu: nu ştiau cum să-şi ţină respiraţia, să se aşeze cât mai jos. Vrem să ne adresăm copiilor, să-i educăm în comportamentul nu numai în caz de incendiu, în caz de dezastre în general, dar începem cu incendiu că aşa este normal. Am început cartea în urmă cu un an. Aurel Cărăşel este cel care a scris povestea şi Emanuel Pavel este desenatorul. Aici un merit mare îl au pompierii pentru că ei ne-au dat partea tehnică”, a spus Eugen Iancu, fondatorul Asociaţiei.

El a arătat că au fost tipărite 5.000 de exemplare din resurse proprii, care vor fi împărţite gratuit copiilor între 5 şi 8 ani din toată ţara, menţionând că este nevoie de sponsori având în vedere că sunt peste un milion de copii de această vârstă care trebuie să primească această carte educativă.

Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt, prezent la eveniment, a subliniat importanţa măsurilor de prevenire a tragediilor, cum a fost cea de la Colectiv. “Vrem să sprijinim această Asociaţie Colectiv şi de aceea sunt aici. (…) Prevenţia este foarte importantă, este mult mai bine să previi astfel de tragedii. (…) Sunt două reacţii după o tragedie, să te plângi sau să faci ceva pozitiv să eviţi acest fel de tragedii”, a precizat acesta.

“Educaţia şi pregătirea reprezintă cea mai importantă investiţie pentru copiii noştri pentru care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează în permanenţă programe. Iniţiativa Asociaţiei Colectiv completează şi întregeşte demersurile noastre pentru educaţia preventivă a copiilor în ceea ce priveşte protecţia în caz de incendiu. Este un proiect pe care îl susţinem şi îl încurajăm în continuare. Această luptă între apă şi foc, această lecţie de supravieţuire prezentată astăzi sunt convins că va contribui la o mai bună educare a copiilor noştri”, a subliniat şi locotenent-colonel Ciprian Monoranu, şef de serviciu în cadru IGSU.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă