Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucruri pe care nu le știai despre mămăligă

Consumul de mămăligă reglează concentrația de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Mămăliga este adjuvant în detoxifierea organismului și curățirea intestinelor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 09:49

Din punctul de vedere al valorii nutriționale, porumbul este sub necesar, de aceea nu se recomandă a fi oferit des bebelușilor.

De asemenea, porumbul nu se află pe lista alimentelor celor mai contaminate cu pesticide, ierbicide și îngrășăminte chimice.

Mai jos sunt doar câteva din beneficiile pe care ți le poate aduce adăugarea mămăligii în meniul tău:

Crește durata de viață

Cercetatorii endocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncții tiroidiene.

De asemenea, consumul de mămăligă reduce cantitatea de colesterol din sânge și scade riscul infarctului. Totodată, consumul de mămăligă este răspunzător și de longevitate. 

Reglează glicemia

Consumul de mămăligă, reglează concentrația de glucoză din sânge, fiind benefică pentru diabetici.

 

Este benefică în obezitate

Preparatul din porumb este util inclusiv celor care suferă de obezitate, deoarece oferă o senzație de sațietate extrem de rapidă. Studiile de specialitate au arătat că la persoanele care consumă regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie precum luarea în greutate sau somnolența, sunt reduse considerabil. 

Comentarii