12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleLucruri pe care nu le știai despre mămăligă

Lucruri pe care nu le știai despre mămăligă

Din punctul de vedere al valorii nutriționale, porumbul este sub necesar, de aceea nu se recomandă a fi oferit des bebelușilor.

De asemenea, porumbul nu se află pe lista alimentelor celor mai contaminate cu pesticide, ierbicide și îngrășăminte chimice.

Mai jos sunt doar câteva din beneficiile pe care ți le poate aduce adăugarea mămăligii în meniul tău:

Crește durata de viață

Cercetatorii endocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncții tiroidiene.

De asemenea, consumul de mămăligă reduce cantitatea de colesterol din sânge și scade riscul infarctului. Totodată, consumul de mămăligă este răspunzător și de longevitate. 

Reglează glicemia

Consumul de mămăligă, reglează concentrația de glucoză din sânge, fiind benefică pentru diabetici.

 

Este benefică în obezitate

Preparatul din porumb este util inclusiv celor care suferă de obezitate, deoarece oferă o senzație de sațietate extrem de rapidă. Studiile de specialitate au arătat că la persoanele care consumă regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie precum luarea în greutate sau somnolența, sunt reduse considerabil. 

Cele mai citite

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă