19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleLocuințele fără finisaje - plusuri și minusuri

Locuințele fără finisaje – plusuri și minusuri

Așadar, haide să analizăm împreună, dintr-o perspectivă pro și contra, casele la roșu, noua găselniță a patronilor din domeniul imobiliar.

Avantajele caselor nefinisate
Ce plătești, de fapt, atunci când cumperi o casă la roșu? Plătești o construcție ridicată pe structură, care nu are niciun fel de finisaje. Prin urmare, așteaptă-te la o casă care cu pereții interiori și exteriori zidiți, dar fără instalații. Singurule elemente care se vor regăsi, pe lângă construcția în sine sunt doar ferestrele termopan și ușa de la intrare. Luând în considerare toate aceste aspecte, iată ce avantaje ai dacă achiziționezi o locuință nefinisată:

Ai libertatea de a amenaja așa cum îți dorești.
Una dintre cele mai mari facilități pe care le ai când ești proprietarul unei case nefinisate este acela că poți amenaja casa după preferințele tale. În acest mod, ai libertatea de a alege modul în care vor arăta pereții, te vei putea preocupa de alegerea mobilierului, precum și a tâmplăriei și a tipului de finisaje pentru podea.

Poți opta pentru echipamente de calitate.
Dacă ai cumpără o casă la cheie nu ai beneficia de un alt mare avantaj, anume acela al alegerii echipamentelor de calitate. Mai mult decât atât, poți opta pentru servicii profesionale de top, pentru a te asigura că realizarea acestor instalații oferă siguranță. Astfel, vei putea alege o centrală Ariston, un aparat de aer condiționat sau orice altceva mai ai nevoie pentru a te bucura de confort sporit în propria casă.

Ai posibilitate de a eșalona investiția ulterioară.
Achiziționarea unei case la roșu oferă și avantaje financiare. O casă nefinisată este mai ieftină, iar investițiile ulterioare care sunt necesare pot fi eșalonate, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Dezavantajele locuințelor la roșu
Pe de altă parte, sunt și câteva minusuri la care trebuie să te gândești în cazul în care vrei să cumperi o casă fără finisaje. Totuși, achiziționezi un imobil care are nevoie de îmbunătățiri. Astfel, iată dezavantajele acestei opțiuni:

Nu te poți muta imediat.
În cazul în care deții o locuință la roșu e foarte important să nu pierzi din vedere faptul că nu te poți muta imediat, iar acest lucru poate fi, în cele mai multe dintre cazuri, un impediment. Va fi nevoie de ceva timp pentru a te muta în noua locuință, deci aceasta nu este o soluție dacă îți dorești să te bucuri de noua reședință cât mai repede.

Întârzierea finalizării lucrărilor.
Una dintre cele mai mari probleme cu care te poți confrunta dacă alegi varianta de a cumpăra o casă la roșu constă în întârzierea lucrărilor de finalizare a casei. Spre deosebire de o locuință la gata, pentru care plătești un preț mai mare deoarece are toate finisajele incluse, de amenajarea unei case nefinisate va trebui să te ocupi chiar tu.

Costurile mari necesare finisajelor.
Libertatea de a alege cum anume va arăta casa ta până în cele mai mici detalii atrage și minusuri, desigur, legate de costuri. Dacă preferințele tale nu țin cont de un buget în care să te încadrezi, ai putea ajunge în situația de a face o investiție mult prea mare în finalizarea casei sau, din contră, de a nu putea duce la bun sfârșit lucrările.

Sursa: https://images.unsplash.com/photo-1482731215275-a1f151646268?ixlib=rb-0.3.5&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&s=c986e7d7f54fa424c43408ecf7659752&auto=format&fit=crop&w=1350&q=80

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă