10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleLipsa Apelului, romanul de debut al lui Nick Valenzuela: hărțuire sexuală, rasă,...

Lipsa Apelului, romanul de debut al lui Nick Valenzuela: hărțuire sexuală, rasă, religie, origini!

 

Romanul trece moment cu moment, dar și episodic printr-o zi lungă de luni, de discriminare în domeniul acordării locuințelor, interviuri ale reclamantului și respondentului, prezentare publică, datoria a investiga plângerile și întâlniri epice ale comunității; apoi, în momentul culminant, o încercare viguroasă într-o zi de vineri de a adopta o indiferență a administrației primare față de disfuncționalitatea sistemică a aplicării legii pentru drepturile civile atât de necesară publicului. Capitolele prezintă detalii contemporane, unice și accesibile, care iau forme de hărțuire sexuală, rasă, religie, origine națională, familii cu copii minori și cu persoane cu handicap; modelat după exemple de cazuri de discriminare în viața reală. Sectorul administrației publice, sectorul non-profit și individul sunt toate provocate sub natura a ceea reprezintă „drepturile civile”. Și, potențialul de imparțialitate a personajului principal în favoarea propriei profesie în timp ce încearcă să servească drepturile civile.
Memoriu personal, expunerea obiectivă asupra unor drepturi civile, o coborâre în nebunie; și, cu unele momente mai degajate, umoristice, acesta este un roman definitoriu pentru drepturile civile pentru secolul XXI.
 
Despre autor

Romanul de debut al lui Nick Valenzuela, Lack of Appeal, a fost publicat după ce a supraviețuit unei cariere de peste 20 de ani investigând plângerile privind drepturile civile pentru guvernul municipal și federal.
Investigațiile sale ample și inovatoare privind acordarea corectă a locuințelor și infracțiunile de ură au dus la o jurisprudență de referință pentru mai multe clase protejate împotriva discriminării ilegale, dar și la consiliere profesională. Conținutul său se bazează pe experiențele sale, mascate ca ficțiune literară.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă