15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Europa: Astra începe cu victorie, Botoșaniul pierde cu greu în fața...

Liga Europa: Astra începe cu victorie, Botoșaniul pierde cu greu în fața Legiei

Astra și FC Botoșani au debutat în noul sezon al Ligii Europa, ambele pornind din turul al doilea preliminar. Pentru echipa moldavă, primul meci din istorie, disputat în cupele europene, a fost unul reușit, în ciuda înfrângerii la limită.

Astra Giurgiu a învins-o pe Inverness Caledonian Thistle, din Scoția, cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Budescu în minutul 24. Astra a intrat în preliminarii, după ce a terminat pe locul al patrulea, iar CFR Cluj (locul 3) nu a primit dreptul de a juca în Europa.

FC Botoșani a început cu dreptul parcursul în cupele europene, echipa care a încheiat sezonul trecut pe locul 8 în Liga I fiind la un pas de o remiză uriașă pe terenul vicecampioanei Poloniei, Legia Varșovia. Polonezii s-au impus cu 1-0 prin golul marcat de Duda, în minutul 78. Legia a avut din nou probleme cu o echipă românească, după ce, în urmă cu două sezoane, era eliminată din play-off-ul Ligii Campionilor de către Steaua.

Botoșani s-a calificat pentru preliminariile Ligii Europa după ce mai multe echipe care au surclasat-o în Liga I, în sezonul trecut, nu au primit dreptul de a juca în această competiție (din cauza unor litigii de ordin financiar).

Meciurile retur vor avea loc în data de 23 iulie, atunci când la Botoșani se va juca primul meci din cupele europene din istorie.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă