14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleLentile de contact colorate pentru ocazii speciale

Lentile de contact colorate pentru ocazii speciale

Pentru mult timp, specialistii din domeniul oftalmologiei au incercat si gaseasca solutiile compatibile pentru toate persoanele care vor sa impresioneze la carnavaluri sau la zile speciale, cum ar fi Valentine’s Day. Iar „colacul de salvare” a iesit la suprafata destul de rapid, in sensul ca, indiferent daca ai sau nu nevoie de corectie optica, poti realiza o transformare spectaculoasa a culorii ochilor tai si le poti oferi un colorit irezistibil de frumos in cateva clipe cu ajutorul unei perechi de lentile de contact colorate.        

Lentilele de contact colorate sunt de mai multe feluri. Fiecare categorie de accesorii colorate este perfect adaptata atat nevoii de a purta sau nu corectie optica, dar si necesitatii de a scoate in evidenta stralucirea fara margini a irisului sau de a schimba complet culoarea ochilor, pentru ca Ziua Indragostitilor sa te prinda in cel mai bun moment in care sa-ti arati dragostea fata de partenerul tau.

 

Tipuri diverse de lentile de contact colorate
           

Aparitiile tulburatoare de Valentine’s Day nu trebuie sa fie impiedicate de culoarea palida a ochilor tai.  Iata care sunt principalele categorii de lentile de contact colorate, astfel incat sa realizezi alegerea optima:

–          Lentilele de contact colorate cu sau fara dioptrii;

–          Lentilele de contact colorate care scot in evidenta culoarea naturala a irisului, sunt cele cunoscute drept color enhancement contact lenses, care permit luminii exterioare sa patrunda prin portiunea colorata;

–          Lentile de contact colorate opace sunt cele care schimba complet culoarea naturala a irisului si iti ofera posibilitatea de a schimba complet culoarea ochilor, de la albastru la caprui, verzi sau chiar gri.

 

Cum poti proba diversele culori ale accesoriilor colorate?
           

Lentilele de contact colorate nu sunt precum hainele pe care le probezi in magazine. Nu poti incerca zeci de lentile pentru a stabili care este culoarea care te avantajeaza cel mai mult. Asta nu inseamna insa ca nu poti sa iti faci o idee despre cum ai arata cu ochii de o alta culoare fata de cea cu care te-a inzestrat natura.

 

Poti gasi online o multime de aplicatii care sa te ajute in acest sens. Principiul de functionare este extrem de simplu – incarci o fotografie cu tine in aplicatie si apoi te joci cu nuantele pentru a determina culoarea perfecta pentru tine.

O alta varianta este utilizarea unor programe de editare foto. Daca stii sa lucrezi intr-un astfel de program sau ai un prieten care te poate ajuta, poti sa vezi cu usurinta cum ti-ar sta cu orice culoare. Ca principiu general, te poti ghida si dupa culorile hainelor tale. Daca primesti cele mai multe complimente cand porti un tricou albastru, s-ar putea ca lentilele albastre sa fie cea mai buna alegere pentru tine.

Alege in functie de culoarea pielii
           

Chiar daca pare rudimentar si redundant, in aceeasi masura, unul dintre principalele criterii in functie de care sa poti face alegerea potrivita a setului de accesorii oftalmologice colorate pentru ochii tai este ca alegerea sa se bazeze, in primul rand, pe culoarea naturala a pielii. In general, culorile calde ale pielii, cu parul blond sau saten deschis, se vor potrivi mai bine cu lentile de contact colorate verzi sau caprui deschis

In schimb, o nuanta „rece” a tenului, cu parul brunet sau cu cateva fie de par alb ar fi atrase de un set de lentile de contact colorate albastru deschis, violet sau culoarea prunei.

In concluzie, indiferent de alegerea facuta, este esential este sa te simti confortabil si trendy in pielea ta. Decizia iti apartie, insa, daca oscilezi, poate iti este de folos sa urmezi si indicatiile prezentate in cuprinsul articolului de fata.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă