9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleLeii Siciliei iti demonstreaza ca poti depasi orice obstacol!

Leii Siciliei iti demonstreaza ca poti depasi orice obstacol!

In aceasta perioada, probabil cauti carti noi, carti care sa te tina cu sufletul la gura si care sa iti ia putin gandul de la agitatia prezenta in toata lumea. Dintotdeauna, lectura a avut puterea de a relaxa, de a calma si este un mod sigur prin care iti poti pastra sanatatea mintala. Asa ca iti recomandam sa citesti macar 10 pagini pe zi, iar cand te plictisesti, nu alege televizorul, ci incearca sa citesti cat mai mult. In cazul in care suferi de insomnie, te poate ajuta tot cititul: alege o lampa speciala pe care sa o folosesti inainte de culcare pentru a citi si vei avea surpriza placuta sa constati ca ai adormit in timp ce lecturai cartea preferata. 

 

Nu conteaza daca alegi romane de dragoste, romane politiste, thrillere, fictiune, carti de dezvoltare personala, poate chiar carti de specialitate. Important este sa iti ocupi mintea in fiecare zi citind ori de cate ori ai ocazia. 

 

Iar daca esti un cititor impatimit si vrei sa te bucuri de carti nou aparute, vrem sa iti recomandam un roman care nu doar te va tine cu sufletul la gura pana cand il vei citi in intregime, dar iti va oferi si o alta viziune despre cum poti depasi orice obstacol, indiferent de ce spune lumea. Este vorba despre Leii Siciliei, de Stefania Auci. Este considerat cel mai bine vandut roman al anului 2019 in Italia si este o carte care cu siguranta a cucerit inimile multor persoane. Si pentru ca a avut un succes enorm in tara de origine, in prezent este tradus si lansat in mai multe tari din intreaga lume. 

 

A aparut anul acesta si in Romania, tradus si adaptat de catre Editura Nemira. Editia brosata are 624 de pagini, ceea ce inseamna ca te vei bucura de acest roman cateva zile (in functie de timpul avut la dispozitie si de viteza ta de citit). 

 

Nu vrem sa iti dezvaluim prea mult din carte, pentru ca stim ca iti doresti sa afli pe cont propriu elementele-surpriza si de asemenea, finalul. Insa, iti putem face o scurta descriere a actiunii, astfel incat sa poti determina daca aceasta carte se potriveste gusturilor tale sau nu. 

 

Actiunea este plasata in Palermo (Italia) in anul 1799 si este centrata in jurul familiei Florio. Aceasta familie nu era una instarita, insa datorita muncii asidue a celor doi frati, Paolo si Ignazio, va ajunge una dintre cele mai bogate si impunatoare familii din Sicilia. 

 

De la o pravalie de condimente pe care reusesc sa o puna pe picioare, cei doi frati incep sa cumpere case si terenuri, iar mai apoi dezvolta si o companie de navigatie. Nici mostenitorii celor doi frati nu se lasa mai prejos si astfel, Vicenzo, fiul lui Paolo va deveni cunoscut pentru vinul extraordinar pe care il producea.

 

Cu toate ca succesul a fost obtinut prin munca, respectul din partea celorlalti se lasa asteptat, deoarece erau vazuti ca niste straini care le-au invadat pamanturile. Insa, pentru familia Florio nu conta, deoarece nimeni nu le putea contesta truda din ultimii ani. 

 

Despre cum au reusit sa se impuna, cine facea parte din aceasta familie si multe altele, poti citi in aceasta carte senzationala! Speram sa fie pe placul tau!

 

Cele mai citite

BEC a admis constituirea alianței electorale PSD-PNL pentru alegerile locale și europarlamentare

Biroul Electoral Central a admis, marţi, protocolul de constituire a alianţei electorale PSD - PNL. Decizia a fost publicată pe site-ul BEC. „Ca urmare a...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...
Ultima oră
Pe aceeași temă