29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăLifestyleLegendarul PELE își scoate la licitație TROFEELE. Ce destinație vor avea banii

Legendarul PELE își scoate la licitație TROFEELE. Ce destinație vor avea banii

Trofee, mingi, ghete de fotbal se numără printre obiectele personale pe care legendarul jucător brazilian de fotbal Pele a decis să le scoată la licitaţie, informează AFP citată de Agerpres.

Veniturile încasate de pe urma vânzării a peste 2.000 de articole vor fi donate unui spital pentru copii din Brazilia.

Fostul mare jucător, în vârstă de 75 de ani, şi-a prezentat colecţia presei din Londra, unde casa americană „Julien’s Auctions” organizează la licitaţia în perioada 6-8 iunie. 

Printre obiectele propuse spre vânzare se află şi o replică a trofeului Jules Rimet, care recompensează câştigătoarea Cupei Mondiale, pe care şi-a trecut-o în palmares de trei ori, în 1958, 1962 şi 1970. 

Organizatorii consideră că doritorul va trebui să cheltuiască cel puţin 410.000 de lire sterline pentru a obţine privilegiul de a aşeza trofeul pe şemineul său. La vânzare se vor mai afla şi cele trei medalii de campion mondial ale fostului jucător brazilian, care ar urma să aducă cel puţin 140.000 de lire sterline fiecare. 

Balonul cu care Pele a marcat în 1969 al 1.000-lea gol din carieră este un pic mai „accesibil”, cu un preţ de 42.000 de lire sterline. Pentru sume mai modeste se pot achiziţiona paşapoarte vechi, un sombrero sau ghete de fotbal pe care le-a purtat în timpul filmului „Escape to Victory” (Drumul spre victorie), apărut în anul 1981. 

De asemenea, acreditarea sa la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 (490 lire sterline), precum şi o halbă de bere de ceramică cu numele său (560 lire) sunt, de asemenea, de vânzare, precum şi o colecţie întreagă de şorturi şi tricouri. 

În total, Pele speră să strângă peste 3 milioane de lire sterline, iar „o parte importantă” din această sumă va fi vărsată în conturile „Pequeno Principe”, cel mai mare spital pentru copii din Brazilia, au anunţat organizatorii fără să ofere alte detalii. 

„Am avut multe discuţii cu familia mea, cu prietenii, cu oameni care vor să ajute spitalul din Brazilia … despre cum putem face ceva pentru binele săracilor. Este bine să-i ajutăm pe cei care se ocupă de aceşti copii şi de aceea am decis să organizez această licitaţie”, a declarat Pele. 

Pele, pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento, este considerat cel mai mare jucător de fotbal din toate timpurile. Născut pe 23 octombrie 1940 în modesta localitate Tres Coracoes, din statul Minas Gerais (sud-estul Braziliei), el a cucerit trei titluri mondiale cu „Selecao” şi a înscris 1.281 de goluri în 1.363 meciuri în cursul carierei sale desfăşurate în perioada 1950-1970. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă