10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleLady Gaga şi Ariana Grande pe o listă cu "versuri ofensatoare"

Lady Gaga şi Ariana Grande pe o listă cu “versuri ofensatoare”

Declaraţia de luni a ministrului K. Shanmugam survine la aproape o lună după ce concertul trupei suedeze de black metal Watain a fost interzis în Singapore din cauza îngrijorărilor legate de istoria sa de “denigrare a religiilor şi promovare a violenţei”.

Singapore păstrează un control ferm asupra discursului public şi a mass-media, mai ales în legătură cu chestiuni legate de rasă şi religie.

O fotografie a declaraţiei ministeriale privind “limitarea discursului instigator la ură” a fost postat luni pe Facebook de parlamentarul opoziţiei Chen Show Mao cu titlul “lecţia zilei”. Postarea a fost distribuită de peste 1.000 de ori şi a primit sute de comentarii până marţi după-amiază.

Pe listă sunt menţionate melodiile “Judas” (Iuda) a lui Lady Gaga şi “God is a woman” (Dumnezeu este femeie) a cântăreţei Ariana Grande, alături de piesa “Heresy” (Erezie) a formaţiei de rock Nine Inch Nails şi “Take me to the Church” (Du-mă la Biserică) a muzicianului irlandez Hozier.

Lady Gaga şi Ariana Grande au susţinut concerte în Singapore.

Ministrul de interne din Singapore, K. Shanmugam, a declarat marţi într-o postare pe Facebook că a întocmit lista ca parte a ilustrării lucrurilor pe care oamenii le pot considera ofensatoare.

“Asta nu înseamnă că toate pot fi interzise, doar pentru că unii le consideră ofensatoare”, a spus Shanmugam, care este de asemenea ministru al justiţiei.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă