Julen, băieţelul de doi ani căzut într-o fântână, ţine Spania în suspans

Autorităţile spaniole declară că probele reprezintă confirmarea că baiatul se află cu adevărat în fântână. Totuşi, şansele supravieţuirii acestuia scad de la oră la oră, potrivit publicaţiei Sky News.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2019 - 09:12

Băiatul în vârstă de doi ani, numit Julen, a căzut la o adâncime de mai mult de 100 de metri duminică după-amiază, potrivit Sky News şi CNN. Acesta s-a îndepărtat de părinţii lui, în timp ce familia se afla în plimbare într-o zonă muntoasă, la nord est de oraşul Totalan.

Salvatorii prezenţi la faţa locului au găsit mai multe fire de păr în fântână. Descoperirea acestora aduce speranţe că băiatul ar mai fi putea fi găsit şi este prima confirmare că Julen se află în gaura adâncă şi îngustă. 

Alfonso Rodriguez Gomez, un reprezentant al guvernului în regiunea de sud vest al Andalusiei, afirmă că „după găsirea probelor, le-am analizat cu ajutorului unui test ADN certificat de Garda Civilă, iar acestea atestă faptul că firele aparţin băiatului”.

Tatăl copilului, Jose, a spus că descoperirea reprezintă „puţin lumină” pentru el şi mama lui Julen. Aceştia adăugă că sunt „distruşi, dar speră din tot sufletul că îngeraşul lor se va întoarce”.

Salvatorii au găsit şi o pungă cu dulciuri în fântână, dar camera video pe care au coborât-o în gaură nu a surprins nicio altă urmă a băiatului.

„Există speranţa că Julen încă este în viaţă, dar şansele scad cu fiecare minut care trece”, susţine primarul oraşului Totalan, Miguel Angel Escano.

Echipele de salvare continuă să sape două tuneluri, unul paralel cu fântână, iar celălalt la un unghi care ar putea ajunge la locul unde se bănuieşte că se află copilul.

Autorităţile se aşteptau ca operaţiunea, deşi foarte dificilă şi într-o zonă muntoasă, să nu ţină mai mult de 48 de ore.

Fântâna a fost construită cu o lună în urmă în timpul unor lucrări de inspecţie a apei şi nu a fost acoperită cu echipament de protecţie, relaţează presa locală. 

Comentarii