Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Johnny Hallyday (Foto: LaRevista.ro)

Johnny Hallyday a fost înmormântat pe o insulă, departe de Europa

Cântărețul Johnny Hallyday a fost înmormântat luni în cimitirul Lorient din Saint-Barthelemy, o insulă franceză de mici dimensiuni din Marea Caraibilor, unde familia artistului deține o proprietate, informează marți AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.12.2017 - 10:30

Cortegiul funerar care transporta sicriul starului rock a sosit la cimitir în jurul orei locale 16:30, în prezența rudelor și prietenilor apropiați ai cântărețului, dar și a câtorva zeci de motocicliști, care au părăsit zona după aproximativ o oră. Persoanele prezente au aruncat flori pe sicriul cântărețului.

Înmormântarea a marcat încheierea unei săptămânii de ceremonii și omagii publice aduse lui Johnny Hollyday, la care au participat sute de mii de persoane în Franța.

Sicriul starului, decedat la vârsta de 74 de ani din cauza unui cancer pulmonar, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, a fost transportat duminică de la Paris la Saint-Barthelemy, o mică insulă cu suprafața de 21 de kilometri pătrați, aflată în apropiere de insula Saint-Martin. La bordul avionului s-au aflat 62 de pasageri, inclusiv cea de-a patra soție a artistului, Laeticia, și cele două fiice ale lor, Joy și Jade.

Miile de kilometri care despart de acum înainte fanii lui Johnny Hallyday — considerat un veritabil monument național în Franța — și locul în care acesta își doarme somnul de veci sunt percepuți ca o "a doua despărțire" de aceia care l-au idolatrizat pe artist, o legendă a muzicii rock franceze.

Sylvie Vartan, care a fost prima soție a lui Johnny Hallyday, s-a declarat "întristată" de faptul că starul "este atât de departe de noi toți care îl iubim atât de mult".

"Cu inima frântă trebuie să accept ideea că astăzi Johnny este înmormântat", a scris cunoscuta cântăreață într-un comunicat transmis AFP. Ea nu a făcut deplasarea în Antilele franceze pentru a asista la înmormântare.

Sicriul lui Johnny Hallyday a fost transportat duminică la casa funerară din Saint-Jean unde a fost organizat un priveghi public, la care au asistat sute de persoane, dintre care multe au fost îmbrăcate în alb — culoarea de doliu din Antile.

Puțini fani din Franța metropolitană au putut să facă deplasarea, rezidenții de pe insulă alcătuind partea majoritară a mulțimii care a început să se formeze luni la ora prânzului în jurul cimitirului din Lorient unde a fost înmormântat cântărețul.

Comentarii

loading...