13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleJohn Lasseter va conduce studiourile de animaţie de la Skydance

John Lasseter va conduce studiourile de animaţie de la Skydance

Skydance a subliniat că a reflectat bine înainte de a lua această decizie care a fost deja criticată, miercuri, de mişcarea “Time’s Up”, creată în contextul cazului Weinstein pentru a ajuta victimele agresiunilor sexuale şi hărţuirii. 

“John are un talent creativ şi executiv unic în genul său”, a declarat într-un comunicat David Ellison, director general al Skydance Media, pe care a fondat-o în 2010. 

“El este cel care a introdus animaţia în era digitală” cu “Toy Story” în 1995, primul lungmetraj în întregime realizat pe calculator, potrivit comunicatului, care îl califică pe Lasseter drept un “vizionar”. 

Lasseter, în vârstă de 62 de ani pe care îi împlineşte săptămâna aceasta, a permis casei de producţie Pixar să treacă, din simplă divizie a Lucasfilm, la unul dintre studiourile de animaţie cele mai cunoscute din lume, Disney. 

El a anunţat că îşi ia un lung concediu sabatic după acuzaţiile de comportament nepotrivit, precum “atingerea fără consimţământ” a angajaţilor companiei Disney. John Lasseter şi-a cerut scuze şi a recunoscut că “a eşuat” în a insufla o cultură “a încrederii şi a respectului” la studiouri. 

“Mi-am petrecut anul trecut departe de industrie, reflectând, înţelegând cum acţiunile mele i-au pus involuntar pe colegii mei în situaţii incomode”, afirmă Lasseter în comunicat Skydance, în care din nou spune că regretă cele întâmplate. 

Sunt hotărât să construiesc un studio de animaţie bazat pe calitate, securitate, încredere şi respect reciproc”, a spus el. 

Dar, pentru “Time’s Up”, această recrutare nu face decât să “perpetueze un sistem bolnav care permite bărbaţilor puternici să acţioneze cu impunitate”. “Skydance Media oferă o poziţie de putere, prestigiu şi privilegii unui bărbat care a fost de mai multe ori acuzat de hărţuire sexuală la locul de muncă” este acuzaţia organizaţiei într-un comunicat. 

Create în 2017, studiourile de animaţie Skydance lucrează la două proiecte de lungmetraj – “Luck”, realizat de Alessandro Carloni (“Kung Fu Panda 3”) şi o producţie fără titlu încă, regizată de Vicky Jenson (“Shrek”).

Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă