19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle#JocuriImpreuna: Dezvoltă imaginația familiei tale în zilele lungi de iarnă

#JocuriImpreuna: Dezvoltă imaginația familiei tale în zilele lungi de iarnă

Deși televizorul sau tableta sunt tentațiile cele mai la îndemână pentru a ocupa timpul celor mici în special în sezonul rece, când nu pot petrece la fel de mult timp la joacă în aer liber, acestea nu sunt recomandate de medici psihologi si pediatrii pentru folosire îndelungată.

Jocurile care dezvoltă atenția, răbdarea, curiozitatea, care le provoacă gândirea și mai ales implicarea și capacitatea de coaborare pot fi însă jucate ore întregi alături de familie.

“Timpul pentru jocuri impreună este un cadou deosebit de important pe orice părinte îl poate oferi copiilor lor. Momentele de joacă alături de părinți, bunici sau familia reprezintă amintiri trainice care îi vor urmări pe cei mici când vor crește. Iar jocurile pe care le joacă vor fi cele din care vor fi învățat despre lume, despre societate și despre ei înșiși.

Iar momentele de distracție în familie fac bine și adulților, nu doar copiilor, care se eliberează de stres” spune Anca Leibovici, fondator Edu Class.

Jocurile și jucăriile creativ educative transformă procesul de învățare într-o activitate distractivă, pe care cei mici o fac natural, în special când sunt asistați de părinți.

Seria “Sassi –Cunoaște și explorează” este apreciată atât de copii, cât și de părinți, care petrec timp alături de cei mici și remarcă beneficiile educative ale acesteia.

Cu titluri precum Planeta Pamant, Corpul Uman, Spațiul, Lumea Animalelor și multe altele, fiecare puzzle educativ din serie dezvoltă atât răbdarea, atenția, cât și dorința de a descoperi și de a explora lumea înconjurătoare.

Jocurile precum spuma modelatoare au efecte asupra creativității, cei mici fiind provocați permanent să realizeze forme noi, inspirate din lumea reală, sau imaginate. Alături de părinți, jocul cu spuma modelatoare poate fi completat de dezvoltarea limbajului, prin dialog despre obiectul modelat. Cei mici pot petrece ore întregi în joacă, fără să se plictisească sau să faca mizerie.

De altfel, jocurile propuse de EduClass.ro se adreseaza copiilor de toate vârstele, dar și adulților pasionați de board games sau jocuri de strategie.

Crozzit, „jocul pe care aproape îl câștigi de fiecare dată”, este foarte apreciat de jucătorii de toate vârstele, fiind un joc ce contribuie la dezvoltarea logicii, a gandirii critice, a vederii spatiale si a atentiei distributive.

#JocuriImpreuna încurajează părinții să profite de zilele reci de iarnă pentru a petrece timp alături de cei mici, în joacă, dar și pentru propria relaxare si eliminare a stresului.

 

 

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă