9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleJocul de poker reprezintă antrenament pentru creier

Jocul de poker reprezintă antrenament pentru creier

Persoanele care au avut contact cu acest joc de puține ori se pot gândi că pokerul este o activitate recreativă interesantă, la fel ca și practicarea jocurilor de societate, însă asta nu ar explica faptul că aproximativ 100 de milioane de oameni îl practică, la nivel mondial.

Cunoscătorii din industrie spun că acest progres nu ar fi fost posibil dacă americanul Chris Moneymaker nu ar fi participat din greșeală la un turneu online de calificare pentru cea mai importantă competiție de poker din lume, World Series of Poker.

Tânărul contabil în vârstă de $27 de ani obișnuia să joace turnee cu taxă de intrare de 39 de dolari, dar în 2003 s-a înscris accidental la un turneu de 86 de dolari.

Câștigându-l, a primit un loc la WSOP 2003. Isprava a continuat, încât americanul a reușit să se impună și în Main Event, punând mâna pe marele premiu de 2.5 milioane de dolari.

Ulterior, nu s-a mai bucurat de un mare succes la masa de joc, însă a creat un curent în rândul tinerilor care sperau să se afirme în poker, ceea ce americanii numesc „the Moneymaker effect”.

Totodată, reușita sa a cântărit enorm în ceea ce privește tranzitarea către jocul de poker online. Practic, din acel moment, jucătorii de poker online nu mai erau considerați ca fiind niște amatori, care nu au nici o șansă în fața veteranilor de la turneele live.

Felul în care pokerul stimulează creierul este extrem de interesant. Este bine-cunoscut faptul că funcțiile creierului sunt îmbunătățite atunci când învățăm ceva nou, însă se pare că jocul de poker poate avea un efect mult mai pronunțat asupra minții noastre.

Jocul de poker poate fi practicat și fără prea multe cunoștințe, însă pentru a progresa, este nevoie ca jucătorul să se documenteze și să exerseze efectuarea multor estimări pe parcursul jocurilor.

Cercetătorii de la Institutul de Alzheimer din Wisconsin au descoperit că jocurile de poker și bingo pot preveni avansarea bolii prin păstrarea structurii creierului și a funcțiilor cognitive care sunt vulnerabile pentru pacienții care suferă de Alzheimer.

Avantajul pe care îl are pokerul față de alte jocuri este că poate fi practicat online cu ușurință, există multe turnee, săli de jocuri și activitate socială în acest sens. Practic, persoanele care vor să-și antreneze mintea pot recurge la poker, care, trebuie să recunoaștem, este un joc competitiv, plin de scenarii imprevizibile și mereu diferit.

Și mai mult decât atât, pokerul ne-ar putea ajuta cu privire la management-ul stresului. Imaginează-ți că ai o mână promițătoare și potul adunat este deja unul consistent; totuși, după întoarcerea ultimei cărți observi că a venit exact cartea de care te temeai, cea care ar putea să-i aducă adversarului victoria.

Într-un astfel de moment, creierul este obișnuit să elibereze cortizol, hormonul stresului, însă pe bază ce începi să înveți să-ți stăpânești pornirile (în cazul jocului respectiv pentru a nu-i arăta adversarului că șansele tale de reușită s-au diminuat), vei putea să-ți controlezi mai bine și celelalte situații stresante din viața ta.

Așadar, pokerul poate fi un bun mijloc de exersare al auto-controlului, însă și o modalitate recreativă inteligentă, care nu trebuie practicată neapărat pentru dorința de îmbogățire. De altfel, destul persoane practică pokerul pentru că jocul le oferă numeroase ocazii de socializare.

Asta nu înseamnă că este lipsit de riscuri. Până la urmă, chiar dacă este un joc al probabilităților și al minții, pokerul este într-o oarecare măsură un joc de noroc, mai ales în ceea ce privește rezultatele pe termen scurt.

De aceea, amatorii acestui fenomen sunt mereu invitați la practicarea unui joc responsabil, care să nu implice probleme financiare, ci o distracție cumpătată.

Cele mai citite

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă